DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšējās drošības birojs nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret VUGD amatpersonu

Iekšējās drošības birojs Dienvidkurzemes prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonu un divām privātpersonām par vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu apsardzes darbiniekam. 

Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka VUGD amatpersona ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika kopā ar divām privātpersonām, atrodoties izklaides vietā, iesaistījās konfliktā ar tās darbiniekiem. Uz notikuma vietu tika izsaukts apsardzes darbinieks, kuram VUGD amatpersona un abas privātpersonas tīši veica vairākus sitienus pa ķermeni, tādējādi apsardzes darbiniekam nodarot vidēji smagus miesas bojājumus. 

Pret VUGD amatpersonu un divām privātpersonām rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 126.panta otrās daļas 1.punktā un 3.punktā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – tīšu vidēja smaguma miesas bojājumu nodarīšanu personu grupā personai, kas pilda savus dienesta pienākumus. 

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā. 

Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra tiešā pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcijās ietilpst atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījuši Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu (izņemot - Valsts drošības dienestu) nodarbinātie, kā arī ar vardarbību saistītus noziedzīgos nodarījumus, kurus pildot dienesta pienākumus izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm vai Ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI