DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM meža varoņi pulcējas sarunu festivālā “Lampa” Cēsīs

Publicitātes attēls

5. un 6. jūlijā Cēsīs notiek sarunu festivāls “Lampa”, kur notiks dažādi pasākumi par sabiedrībā aktuālām tēmām. AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kopā ar meža nozares partneriem aicina ģimenes ar bērniem apmeklēt miniLAMPA (53. numurs) Cēsu pils parkā, kur divu dienu garumā sarūpētas dažādas izzinošas un atraktīvas aktivitātes par meža apsaimniekošanu gan lieliem, gan maziem festivāla apmeklētājiem.

LVM darbinieki un meža nozares partneri – Latvijas Valsts mežzinātnes institūts "Silava", Meža un koksnes produktu un pētniecības institūts (MEKA), AS “Latvijas Finieris”, biedrība “Zaļās mājas” un Ogres tehnikums – miniLAMPA laikā aicina mazus un lielus dabas draugus iepazīt mežu kopā ar 4 varoņiem:

  • Zaķis Stādītājs zina visu par meža atjaunošanu,
  • Dzilna Mežkope īpaši novērtē meža kopšanu un rūpes par to,
  • Briedis Kokbūvnieks būs gatavs parādīt, ko var izgatavot no koka,
  • Lapsa Mežzinātniece aicinās pētīt klimata pārmaiņu ietekmi uz kokiem.

Meža varoņi miniLAMPA apmeklētājiem ļaus savām rokām atšķirt sēklas un stādīt kokus, skaitīt dabas vērtības un būvēt koka māju. Tāpat būs iespēja ieraudzīt dabas brīnumus palielinājumā un izmērīt ogļskābo gāzi gaisā.

Sarunu festivālā “Lampa” divu dienu garumā apmeklētājiem sarūpēta plaša programma ar 363 pasākumiem ikviena gaumei un interesēm. Piemēram: 5. jūlijā no plkst. 17.00–18.30  sarunu teltī “Bibliotopija” (54. numurs) interesentiem ir iespēja klausīties diskusiju "Vai grāmatas apdraud mežus?", kurā piedalīsies arī LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs. Uzaicinātie eksperti diskutēs par to, vai grāmatu izdošana apdraud mežus un vai e-grāmatas ir videi draudzīgākas.

Meža nozares eksperti piedalīsies arī citās diskusijās – pasākuma programma un karte pieejama te: Programma – Sarunu festivāls LAMPA (festivalslampa.lv)  

Sarunu festivāls LAMPA ir vieta brīvai un cieņpilnai domu apmaiņai, vērtīgām sarunām, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI