DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Robežsardzes vaislas kuce laida pasaulē kucēnu metienu

Publicitātes foto

Šī gada jūnijā vācu aitu šķirnes vaislas kuce “Amber” laida pasaulē astoņus kucēnus, no kuriem trīs ir suņi un piecas kucītes.

“Amber” šis jau ir trešais kucēnu metiens. Kucīte ir rūpīga māte, un suņu mazuļi jau tagad izrāda labu apetīti un aktīvu uzvedību. Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas centrā ir pieņemta kucēnu vārdu došanas sistēma - augošā alfabēta secībā. Kucēniem tiks doti vārdi, kas sākas ar burtu “O”: Odin, Otto, Orfis, Onyx, Ozo, Omega, Ogle un Odreja.

Kad kucēni sasniegs astoņas nedēļas, tie tiks testēti dienesta uzdevumu izpildei. Pēc testēšanas rezultātiem, noskaidrosies katra kucēna turpmākā specializācija – narkotisko vielu, cilvēku smaržu vai sprāgstvielu atpazīšana un meklēšana. Pēc tam tos sadalīs pa Valsts robežsardzes teritoriālajām pārvaldēm vai arī tie tiks piesaistīti kadetiem, kuri plāno kļūt par kinologiem pēc profesionālās tālākizglītības programmas „Robežapsardze” absolvēšanas.

Pieteikties mācībām Valsts robežsardzes koledžā var līdz 26.jūlijam. Plašāka informācija par uzņemšanas prasībām ir pieejama Valsts robežsardzes koledžas tīmekļvietnē www.vrk.rs.gov.lv.

Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta viens no uzdevumiem ir vaislas darbs, respektīvi, nodrošināt Valsts robežsardzi ar dienesta suņiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI