DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Prototipēšanas darbnīca Riga Makerspace durvis vērs jau šajā rudenī 

Publicitātes foto

Aristida Briāna ielā 13, Rīgā, šoruden plānots atklāt ievērojamu radošo industriju un kultūras izglītības veicināšanas iestādi – Riga Makerspace. Projekta īstenošana strauji virzās uz priekšu, un būvdarbi atbilst ikmēneša izpildes plānam – pabeigti aptuveni 82% darbu, norāda VAS “Valsts nekustamie īpašumi” valdes locekle Jeļena Gavrilova.  

“Šī mūsdienīgā prototipēšanas darbnīca sniegs būtisku atbalstu Mākslu izglītības kompetences centra “Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” un Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem. Esam stabilā finiša taisnē - fasādes apdares darbi ir gandrīz pabeigti, un vēsturiskā ēka pēc rekonstrukcijas ir ieguvusi jaunu, uzlabotu izskatu, kas atbilst mūsdienīgām prasībām un vides estētikai. Savukārt jaunbūve izceļas ar modernu, kontrastējošu un lakonisku fasādi. Ir sākti teritorijas apzaļumošanas un labiekārtošanas darbi. Ēkas ekspluatācijā plānots nodot jau šajā rudenī, un šobrīd intensīvi strādājam, lai sasniegtu šo mērķi, “ norāda J. Gavrilova. 

Abās ēkās notiek pēdējie iekštelpu un infrastruktūras uzlabošanas darbi, kas pavisam drīz būs pabeigti. Uzstādītas apkures un klimata kontroles sistēmas, ventilācijas sistēmas, lai nodrošinātu atbilstošus apstākļus darbnīcu darbībai, kā arī radītu patīkamu atmosfēru ēkas lietotājiem. Iekšējā ūdensapgāde un kanalizācija ir pilnībā uzstādīta, nodrošinot ēkā funkcionalitāti un komfortu. Arī inženierkomunikāciju izbūve tuvojas noslēgumam, sasniedzot aptuveni 85% apjomu, turklāt ir pabeigtas reģipša un mūra starpsienas un salikti logi, radot prototipēšanas darbnīcā gaišu un radošumu veicinošu atmosfēru. Šobrīd intensīvi norit iekštelpu apdares darbi, kas arīdzan drīzumā noslēgsies. 

Plānots, ka Riga Makerspace telpās tiks izveidotas sešas darbnīcas, kas atbilst Mākslu izglītības kompetences centra “Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola” un Latvijas Mākslas akadēmijas izglītības programmām, nodrošinot kvalitatīvu un konkurētspējīgu studiju procesu. Turklāt Mūžizglītības prototipēšanas pakalpojumu centrā ikvienam interesentam būs pieejami semināri, lekcijas un citi pasākumi. 

“Riga Makerspace prototipēšanas darbnīca Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem sniegs unikālu iespēju praktiski pielietot savas teorētiskās zināšanas un attīstīt prasmes mūsdienīgā un radošā vidē, kura, savukārt, veicinās ne tikai individuālo izaugsmi, bet arī starpdisciplināru sadarbību ar citiem māksliniekiem un dizaineriem, tādējādi stiprinot Latvijas radošo industriju konkurētspēju starptautiskā mērogā,” norāda Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Kristaps Zariņš. 

Projekta īstenošanu nodrošina pilnsabiedrība “P un S Būvniecība”, un kopējās būvdarbu izmaksas sasniedz 12 miljonus eiro (ar PVN) no kuriem 5 681 741.40 EUR ir ERAF finansējums. Prototipēšanas darbnīcas “Riga Makerspace” attīstības projekta īstenošanai Kultūras ministrija piesaistījusi finansējumu no Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība,” kā arī valsts budžeta līdzekļus (tostarp Covid-19 finansējums ekonomikas sildīšanai caur ieguldījumiem būvniecībā). 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI