DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Jūras svētkus svinēsim ar bagātīgu kultūras un izklaižu pasākumu programmu 

Publicitātes foto

Straujiem soļiem tuvojas viens no pilsētas gaidītākajiem vasaras pasākumiem – Jūras svētki Liepājā, kas tiks svinēti jūlija otrajā sestdienā, 13. jūlijā. Pasākumi un notikumi aptvers Jūrmalas parka teritoriju no Jūrmalas ielas līdz koncertdārzam “Pūt, vējiņi!”, kā arī skaisto Liepājas pludmali. 

Arī šogad Jūra svētki tiks ieskandināti jau iepriekšējā vakarā – 12. jūlijā, kad liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pulcēties Tirdzniecības kanāla malā, lai vērotu Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes organizētās airēšanas sacensības plkst. 17.00 un tradicionālo kuģu un laivu parādi plkst. 20.00.  

Jūras svētku rīts sāksies pie Pieminekļa bojā gājušiem jūrniekiem un zvejniekiem ar piemiņas brīdi pulksten 11.00. Savukārt, svētku muzikālā, izklaidējošā un izzinošā programma apmeklētājus priecēs no pulksten 12.00. 

Uz muzikālās skatuves uzstāsies visdažādāko paaudžu mākslinieki, sākot ar mazajiem liepājniekiem un beidzot ar tautā iemīļotiem mūziķiem. Muzikālās skatuves programmu šogad atklās Lauras Bulavas bērnu popgrupa “STARI” un Liepājas Leļļu teātra muzikālais uzvedums “Lote dodas ekspedīcijā uz jūru”.  Turpinājumā ar melanholiskām melodijām priecēs Emīlija Jermola, Aleksa Rubīna un Evelīna Lielaisramane. Dienas programmu noslēgs Liepājas teātra muzikālās daļas vadītāja Normunda Kalniņa veidota programma, kurā vienlaikus būs baudāmas gan populāras šlāgerdziesmas, gan līdzi dziedamas dziesmas no teātra izrādēm. Tās kopā ar programmas veidotāju Normundu Kalniņu atskaņos Miks Akots, Raitis Eleris, Māris Zīlmanis un aktieri Everita Pjata-Gerntere un Edgars Pujāts. Uzlādējošo vakara programmu atklās viena no Latvijas popmūzikas aktuālākajām jaunajām dziedātājām Patrisha. Īpašu enerģiju pasākumam piešķirs un uzlādēs grupa “Citi zēni”, savukārt, vakara noslēgumā ar 60. - 80. gadu estrādes dziesmām priecēs grupa “Vintāža” ar solistiem Rūtu Dūdumu un Gati Supi.   

Visas dienas garumā bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja iesaistīties dažādās radošās un izglītojošās aktivitātēs, lai iepazītu jūru, tās iemītniekus, augus un mūsu dzīvi tās krastā. Koncertdārzs “Pūt, vējiņi!” starptautisku burvju un ielu mākslinieku pavadībā pārvērtīsies par Jautrību salu, kas aicinās uz jautru bērnu ballīti un rotaļām. Jūrmalas parkā pie Daugavas stadiona bērni kopā ar vecākiem būs aicināti uz aizraujošu un izglītojošu notikumu programmu. Te varēs izzināt daudz jauna, interaktīvā veidā sajust un piedzīvot dabas skaistumu un dažādību, vienlaikus akcentējot piesārņojuma problēmas un dabas resursu nozīmīgumu sajūtu ekspedīcijā “Sajūti. Piedzīvo. Aizsargā”. 

Arī šogad Jūras svētki neizpaliks bez smilšu skulptūru veidošanas, kurā palīdzīgu roku un padomu sniegs profesionāli skulptūru veidotāji, tostarp, liepājnieks Ainars Zingniks. Turpat blakus smilšu skulptūrām norisināsies arī jūras izziņas aktivitātes kopā ar Latvijas Hidroekoloģijas institūta zinātnieku komandu. Apmeklētājiem būs iespēja piedalīties pētnieciskā zvejas tīkla vilkšanā un tīkla sastāva izpētē, darboties dažādās tematiskajās darbnīcās, aplūkot ūdenslīdēju tērpus un paskatīties uz zemūdens pasauli mikroskopa palielinājumā. 

Jūras svētku ietvaros ikvienam būs iespēja  pārbaudīt sevi “Nodibinājuma Liepāja 2027” sadarbības veicināšanas soliņa aktivitātēs, nofotografēties Jūras svētku fotokastē, kā arī apmeklēt Patentu valdes stendu, lai atpazītu viltojumu no orģināla. Papildu Jūrmalas parkā notiekošajām aktivitātēm, apmeklētāji tiek aicināti doties arī uz Karostu, lai apmeklētu atvērto mākslinieku rezidenci Karostas ūdenstornī, kur varēs sekot līdzi radošajam procesam un satikt rezidējošās mākslinieces Alisi Builevicu, Jūliju Šilovu un Agnesi Kauperi. 

Visas dienas garumā pasākuma teritorijā darbosies Jūras svētku tirdziņš, kurā vairāk kā 150 mājražotāji un amatnieki piedāvās iegādāties gardus ēdienus, dzērienus, rotas, traukus, apģērbus, gleznas un daudz ko citu. 

Sekojiet līdzi Jūras svētku aktualitātēm www.liepaja.lv/jurassvetki2024 un https://www.facebook.com/liepajaskultura  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI