DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

“Delna” piedalās LAMPĀ 2024 un runās par interešu pārstāvību

Piektdien un sestdien, 2024. gada 5. un 6. jūlijā, Cēsīs notiek sarunu festivāls LAMPA un “Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) tajā piedalās ar diskusiju “Lobēšana jeb interešu pārstāvība – kādas ir manas iespējas ietekmēt lēmumus?”.

Beidzot Latvijā ir Interešu pārstāvības atklātības likums, kura mērķis ir nodrošināt lobēšanas jeb interešu pārstāvības atklātību. Taču ko praksē nozīmē interešu pārstāvība – kā iedzīvotāji un organizācijas var izmantot likuma sniegtās iespējas un jēgpilni un efektīvi iesaistīties lēmumu pieņemšanā?

Uzklausīsim trīs iedzīvotāju pieredzes stāstus par to, kā viņi ir ietekmējuši publiska lēmuma ierosināšanu un pieņemšanu, pārstāvot savas vai organizācijas intereses pašvaldībā vai Saeimā. Aicināsim divus lēmumu pieņēmējus, pašvaldības un Saeimas deputātus, atklāt savu pieredzi un komunikāciju ar interešu pārstāvjiem publisko lēmumu pieņemšanā. Un kopā ar Tieslietu ministrijas Valststiesību departamenta Konstitucionālo tiesību nodaļas vadītāju Ilzi Ziemani diskutēsim, kādas izmaiņas interešu pārstāvju un lēmumu pieņēmēju praksē ievieš jaunais likums.

Ar pieredzes stāstiem un I. Ziemanes komentāriem skaidrosim ikvienam iedzīvotājam, kāpēc ir svarīga atklātība lēmumu pieņemšanā un interešu pārstāvībā, kā katrs iedzīvotājs var jēgpilni un efektīvi izmantot likuma sniegtās iespējas sabiedrības interešu pārstāvībā.

Datums un laiks: 5. jūlijs plkst. 14:00-15:00.
Vieta un skatuve: Cēsis, Sarunu festivāls LAMPA, Reģionu skatuve.

Diskusiju moderēs Delnas direktore Inese Tauriņa, diskusijā piedalīsies:

  • Mairita Lūse, 14. Saeimas deputāte, frakcija “PROGRESĪVIE”,
  • Ilze Ziemane, Tieslietu ministrijas Valststiesību departamenta Konstitucionālo tiesību nodaļas vadītāja,
  • Ivars Balodis, invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons vadītājs,
  • Maksis Apinis, biedrības “Zaļā brīvība” un starptautiskā organizāciju tīkla “CEE Bankwatch Network” pārstāvis.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI