DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

RTU Liepāja absolvente Grēta Girvaite izcīna 1. vietu zinātniski pētniecisko darbu konkursā 

Publicitātes foto

RTU Liepāja šī gada bakalaura studiju programmas «Vides inovāciju tehnoloģijas» absolvente Grēta Girvaite šajās dienās ir saņēmusi priecīgu ziņu – iegūta 1. vieta un finansējums tālākam pētījumam VARAM LIFE «Waste Resources» projekta zinātniski pētniecisko darbu konkursā. 

Konkursam Grēta bija pieteikusi pētījumu, ar kuru ieguva bakalaura grādu vides zinātnēs – permakultūras rīku «GALA dārzs», kas pilsētvides iedzīvotājiem dotu iespēju pārstrādāt bioloģiskos atkritumus un audzēt augus. 

Grēta Girvaite par savu pētījuma izvēli saka: «Studiju laikā kopā ar kursa biedrenēm piedalījāmies hakatonā, kurā radās šī ideja. Man patīk dārzniecība, tāpēc arī izvēlējos kompostēšanas tēmu. Radītā kompostēšanas kaste ir novietojama dārza zālienā, uz bruģa, asfalta vai citām virsmām. Koka detaļas ir apstrādātas, izmantojot japāņu apdedzināšanas tehniku Shou sugi ban, kas nodrošina koka iekonservēšanu, nepielietojot ķīmiskas vielas.» 

Pēc studiju beigšanas Grēta uzsāks darbu Liepājā un, sadarbojoties ar biedrību «Radi Vidi Pats», turpinās attīstīt savas idejas. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI