DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Izsludināts atklāts konkurss uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu 

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir izsludinājis atklātu konkursu uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu, kura galvenie pienākumi būs efektīvi un kvalitatīvi koordinēt un pārraudzīt informācijas sistēmu un to darbībai nepieciešamo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju stratēģisko attīstību, vadīt Digitālās attīstības vadības komiteju, identificēt inovāciju iespējas un tās ieviest atbilstoši VID stratēģiskajiem virzieniem. Tāpat amatpersonai būs jāuzrauga finanšu vadības procesi, nekustamo īpašumu un tehniskās infrastruktūras pārvaldība un attīstība. Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 2024. gada 12.jūlijam. 

VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe: “Valsts ieņēmumu dienesta mērķis ir kļūt par vienu no efektīvākajām nodokļu un muitas administrācijām Eiropā un sniegt saviem klientiem viņu interesēm un vajadzībām atbilstošākos un ērtākos pakalpojumus. Lai tas izdotos, mums ir vajadzīgi viedi, inovatīvi, uz mērķa sasniegšanu orientēti cilvēki. Tādēļ mēs rīkojam atklātu, skaidri saprotamu atlases procesu, un sagaidām tieši tādu kandidātu pieteikumus, kas mums ļaus izvēlēties labāko cilvēku mums un, galvenais, mūsu klientiem!” 

Galvenās pretendentiem izvirzāmās prasības: atbilstība likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta pirmās daļas un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām; nevainojama reputācija un atbilstība likuma “Par valsts noslēpumu” noteiktajām prasībām; augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība (maģistra grāds), vēlama informācijas tehnoloģijās vai inženierzinātnēs (komunikācijas tehnoloģiju) vai vadībā un administrēšanā vai finanšu vadībā vai sociālajās zinātnēs.  

Pretendentam ir nepieciešama profesionālā pieredze vadošā amatā pēdējo 10 gadu laikā informācijas tehnoloģiju vadības jomā vai biznesa vadības vai finanšu vadības jomā, pieredze lielu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (turpmāk – IKT) projektu vadībā pēdējo 5 gadu laikā, kā arī pieredze lielas struktūrvienības vadīšanā un teicamas angļu valodas zināšanas. Pretendentam nepieciešamas arī profesionālās zināšanas par IKT dzīves cikla organizēšanas un pārvaldības metodoloģijām, risinājumu arhitektūras principiem un elementiem, tajā skaitā zināšanas par informācijas tehnoloģiju tehnisko resursu plānošanu, uzbūvi un ekspluatāciju, kā arī izpratne par finanšu vadības jautājumiem.  

Novērtēsim arī prasmi analizēt sarežģītu informāciju un pārzināt dažādas darbības jomas. Tāpat svarīgas ir prasmes pieņemt lēmumus, izvērtējot informāciju un uzņemoties atbildību, prasme skaidri un argumentēti paust savu viedokli, publiskās uzstāšanās un prezentācijas prasmes, labas komunikācijas un sadarbības prasmes. Tajā skaitā tiks novērtēta pretendenta prasme vadīt komandu, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, orientācija uz attīstību un stratēģiskais redzējums. 

Konkursa komisiju vada VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe un komisijas locekļi ir institūciju deleģētie pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Valsts kancelejas, kā arī VID pārstāvji. 

Konkurss noritēs trīs kārtās. Pirmajā atlases kārtā notiks pretendentu iesniegto dokumentu izvērtēšana, savukārt otrajā kārtā notiks pretendenta komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana, pārrunas ar pretendentiem par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un pretendenta redzējuma par VID prioritātēm un attīstību atbilstoši VID stratēģiskajiem virzieniem, atspoguļojot priekšlikumus un konkrētus konstruktīvus risinājumus, novērtēšana, kā arī tiks novērtētas pretendentu profesionālās zināšanas atbilstoši amata prasībām. Trešajā kārtā notiks pretendentu vadības kompetenču novērtēšana. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI