DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vasaras izlaidumā Turību absolvēs 18 000. absolvents

Tveicīgas vasaras ieskaņā Biznesa augstskolas Turība jaunie speciālisti dosies pēc sava augstākās izglītības diploma un kļūs par Biznesa augstskolas Turība absolventiem. 8. jūnijā Turību absolvēs 318 absolventi, kuru pulkā būs arī 18 000. absolvents. Šogad starptautisko absolventu skaits ir 56 jaunie speciālisti, kuri pārstāv 15 valstis, un pirmo reizi Turību absolvēs arī students no Japānas.

Biznesa augstskolas Turība 2024. gada vasaras izlaidumā augstskolu absolvēs 318 jaunie speciālisti. 31. Turības darbības gadā absolventu skaitā ir arī 18 000. absolvents - Uzņēmējdarbības vadības fakultātes programmas absolvents, un kopējais absolventu skaits sasniedz jau 18 025 jaunos speciālistus – 17 218 no Latvijas un 807 - no ārvalstīm.

“Dzīve ir kā kāpšana kalnā. Lai sasniegtu kalnu virsotnes, ir jāizvirza mērķi, un viens no šādiem mērķiem noteikti ir arī augstākās izglītības iegūšana. Tas ir liels sasniegums katra personīgajā izaugsmē, kā arī solis, kas paver jaunus horizontus. Jo augstāk kāpj, jo šie horizonti un redzesloks kļūs plašāks. Kad sasniedzam vienu virsotni, mēs redzam vēl citus kalnus. Tā ir nepārtraukta attīstība un jaunu horizontu atklāšana,” uzsver Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore Zane Driņķe.

Šis ir gads, kad Biznesa augstskolai Turība pievienojās Veselības aprūpes virziens ar divām pirmām līmeņa jeb koledžas izglītības programmām – “Estētiskā kosmetoloģija” un “Ārstnieciskā masāža”. “Estētisko kosmetoloģiju” kopā šogad beigs 53 studenti, savukārt “Ārstniecisko masāžu” – 10.

Vasaras izlaidumā viskuplākais absolventu pulks ir Turības Uzņēmējdarbības vadības fakultātē – to kopumā absolvēs 156 speciālisti, savukārt Juridisko fakultāti un Veselības aprūpes virzienu vienāds absolventu skaits - 63 speciālisti, Starptautisko tūrisma fakultāti – 27, savukārt IT virzienu – deviņi.

Bakalaura diplomu iegūs 146 absolventi šādās studiju programmās – “Uzņēmējdarbības vadība”, “Mārketings un tirdzniecības vadība”, “Starptautiskās komunikācijas vadība”, “Starptautiskā finanšu vadība”, “Biznesa loģistikas vadība”, “Organizācijas drošība”, “Tiesību zinātne”, “Tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumu vadība”, “Sabiedriskās attiecības”, “Datorsistēmas”, kā arī “Pasākumu producēšana un vadība”.

Savukārt maģistra grādu iegūs 93 absolventi šādās studiju programmās - “Biznesa psiholoģija un cilvēkresursu vadība uzņēmējdarbībā”, “Tiesības organizācijas vadībā”, “Organizācijas drošības vadība”, “Stratēģiskā komunikācijas vadība”, “Tūrisma stratēģiskā vadība”, “Tiesību zinātne”, “Uzņēmējdarbības vadība” un “Publiskā pārvalde”.

Koledžas jeb īsā cikla studijas absolvēs 78 jaunie speciālisti šādās programmās – “Ārstnieciskā masāža”, “Datorsistēmas”, “Finanses un grāmatvedība”, “Estētiskā kosmetoloģija”, “Mārketings un tirdzniecība”, kā arī “Tiesību zinātne”.

Vasaras izlaidums būs ļoti īpašs notikums doktorantūras absolventei – Inesei Bārai, kura svinēs vēl viena augstākās izglītības pakāpiena pārkāpšanu, absolvējot doktorantūras studiju programmu – “Tiesību zinātnes”.

Biznesa augstskola Turība ir biznesā balstīta un atbilstošās aktivitātēs studentu orientēta starptautiska augstskola, kas ietver biznesa domāšanu visos studiju virzienos. Studiju process tiek veidots tā, lai students maksimālu spētu izmantot un attīstīt savu potenciālu. Turības priekšrocība ir tās kvalitatīvais un aktuālais studiju satura piedāvājums, kas orientēts uz profesionālajām zināšanām un prasmju apgūšanu, apvienojot studijās uzņēmējdarbības aspektus ar lietišķo zinātni. Kopumā Turība piedāvā studijas 31 programmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI