DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS ar Klimata un enerģētikas ministriju ikgadējās sarunās diskutēs par klimata mērķiem, vēja parku un zaļā autotransporta attīstību

Šī gada 5.jūnijā plkst.11.30 notiks Latvijas Pašvaldību savienības un Klimata un enerģētikas ministrijas ikgadējās sarunas, kurās plānots diskutēt un vienoties par klimata mērķu sasniegšanu, vēja parku turpmāku īstenošanu, pašvaldību autotransporta zaļināšanu u.c. jautājumiem.

Sarunas vadīs LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis.

Pasākuma laikā puses vēlas pārrunāt klimata mērķu sasniegšanas iespējas tuvākajās desmitgadēs, kā arī vienoties par risku izvērtējumu un pielāgošanās integrēšanu plānošanas dokumentos, investīciju projektos.

Tāpat sarunās diskutēs par vēja parku turpmāko īstenošanu un maksājumu vietējās kopienas attīstībai, energoefektivitātes veicināšanu un racionālu resursu patēriņu pašvaldības, kā arī par energopārvaldības sistēmu un enerģētikas sadaļu pašvaldību attīstības programmās.

Visbeidzot sarunās paredzēts vienoties jautājumā par pašvaldības autotransporta, tai skaitā sabiedriskā transporta, zaļināšanu un decentralizētās energoapgādes izmaksu kompensēšanu augstu energoresursu cenu gadījumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI