DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS ar VARAM plāno vienoties par investīciju programmas atjaunošanu un pašvaldību aizņēmumiem nākamajam gadam

Šī gada 23. maijā plkst. 10.00 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ikgadējās sarunas, kuru laikā plānots vienoties par tādiem pašvaldībām būtiskiem jautājumiem kā pašvaldību aizņemšanās iespējas nākamgad un turpmāk, investīciju programmas atjaunošana, līdzdalības budžetu ieviešana, klientu apkalpošanas centru darbības paplašināšana u. c.

Sarunas vadīs LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa.

Ikgadējās sarunās puses plāno vienoties par pašvaldību aizņemšanās iespējām, vajadzībām 2025.gadā un turpmāk, kā arī investīciju programmas atjaunošanu un atbalsta nosacījumiem, līdzdalības budžetu ieviešanu pašvaldībās. Tāpat plānots runāt par turpmāko valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru darbības paplašināšanu, vienlaikus nodrošinot valsts pakalpojumu pieejamību un palielinot nepieciešamo valsts finansējumu to darbības nodrošināšanai un  Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma atbalstītā projekta Pakalpojumu sniegšanas reformas atbalsts ieviešanu.

Pasākumā plānota diskusija kā risināt jautājumu par līdzfinansējumu pašvaldībām informācijas tehnoloģiju platformu uzturēšanai, kā arī izvērtēt iespēju valstī sakārtot datu ieguvi atbilstoši noteikumiem par pašvaldību, komersantu un iestāžu civilās aizsardzības plāna struktūru, tā izstrādāšanas un apstiprināšanas kārtību.

Visbeidzot sarunās runās arī par pašvaldību institūciju cilvēkresursu novērtējumu un pastāvīgs noslodzes, produktivitātes monitoringu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI