DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU aicina jaunos sporta talantus pieteikties studijām īpašajās budžeta vietās  

Jaunie sporta talanti, kuri paralēli sportošanai vēlas iegūt augstāko izglītību, līdz 10. jūnija plkst. 23.59 aicināti pieteikties studijām Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) īpašajās sportistiem domātajās budžeta vietās pamatstudiju programmās. 2024./2025. studiju gadā konkursa kārtībā šim nolūkam atvēlētas 25 budžeta vietas sportistiem, kuri uzrādījuši augstus sasniegumus konkrētā sporta veidā, kā arī guvuši labas sekmes mācībās. 

RTU īpašās budžeta vietas sportistiem piešķir uz visu studiju laiku, ne tikai vienu gadu, līdz ar to sportisti var plānot gan savus nākotnes startus, gan studijas. 

Kandidātiem vismaz piecus gadus ir jābūt konkrēta komandu sporta veida spēlētājiem vai Latvijas izlases kandidātiem, vai arī Latvijas izlases dalībniekiem individuālajos sporta veidos, un iepriekšējā izglītības cikla vidējā gala atzīme nedrīkst būt zemāka par 7.   

Lai pieteiktos studijām, pretendentiem jāiesniedz aizpildīts iesniegums, apliecinājums, motivācijas vēstule, pases kopija, kā arī iepriekšējā izglītības cikla sekmes apliecinoši dokumenti. Visi pieteikumam nepieciešamie dokumenti jāsūta RTU Sporta centram uz e-pastu sports@rtu.lv, vēstules tematā (subject) obligāti norādot: «Pieteikšanās RTU budžeta vietai sportistiem 2024./2025. studiju gadā». Pārrunas ar pretendentiem iecerētas no 18. līdz 21. jūnijam, bet konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 12. jūlijam. 

Konkursa dalībniekiem, kuri vēlēsies studēt programmās «Arhitektūra», «Industriālais dizains» vai «Materiālu tehnoloģija un dizains», atbilstoši RTU uzņemšanas noteikumiem 23.–26. jūlijā atkarībā no programmas, uz kuru pretendē, būs jākārto iestājpārbaudījums zīmēšanā.    

Sportistu budžeta vietas nav attiecināmas uz RTU struktūrvienībām – RTU Rīgas Biznesa skolu, RTU Latvijas Jūras akadēmiju, RTU Liepājas akadēmiju –, kā arī uz kādu no studiju programmām, kas RTU ir kopējas ar citām Latvijas izglītības iestādēm.  

RTU jau kopš 2015. gada atbalsta Latvijas labākos jaunos sportistus, piedāvājot viņiem studēt budžeta vietās pēc individuāla plāna, lai jaunie talanti varētu sporta treniņus un sacensības savienot ar studijām un tādējādi veidot duālo karjeru. 

RTU mācās daudz jauno sportistu, piemēram, kamaniņu sportiste Anda Upīte, bobslejists Lauris Kaufmanis, volejbolisti Patriks Pinka un Roberts Kļaviņš, savukārt RTU jau absolvējuši, piemēram, paralimpiskā kērlingiste un paukotāja Poļina Rožkova, kalnu slēpotāja Liene Bondare, bobslejists Dāvis Kaufmanis.  

Savukārt pārējiem reflektantiem, kuri šogad vēlas uzsākt studijas RTU, reģistrācija studijām notiks no 16. līdz 22. jūlijam.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI