DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas Dabas fonds aicina uz ainavu tūri Randu pļavās 

Publicitātes foto

Sestdien, 25. maijā, notiks Latvijas Dabas fonda ainavu tūre “Augi, putni un jūra Randu pļavās”, kurā būs iespēja iepazīt unikālas dabas un kultūrvēstures vērtības piejūrā kopā ar ekspertiem. Dalība ainavu tūrē ir bez maksas, bet ar iepriekšēju pieteikšanos. 

Ainavu tūre Salacgrīvas novadā, dabas liegumā “Randu pļavas” notiks sestdien, 25. maijā no plkst. 10:00 līdz 16:00. Tūres vadītājs būs Latvijā pazīstamais žurnālists un vietējais gids Dzintris Kolāts, kura pavadībā atklāsim vairāk par dzīvi piejūrā un Randu pļavu vēsturi. Par dabas vērtībām un piejūras biotopiem raksturīgo augu un putnu daudzveidību stāstīs Latvijas Dabas fonda botāniķe Rūta Sniedze-Kretalova un ornitologs Andris Soms. 

Ekspedīcijas dalībniekiem būs iespēja doties apmēram 8 kilometru garā pārgājienā gar Vidzemes jūrmalu, piejūras zālājiem un mežu. Tajā būs iespēja izprast dabas daudzveidību un cilvēka attiecības ar ūdeņiem laika lokos  – kā cilvēks izsenis ir ietekmējis šo teritoriju un kā jūra ir ietekmējusi cilvēku.  

Tūres noslēgumā dalībnieki tiks cienāti ar mielastu un plkst. 15.00 uzstāsies Rīgas Latviešu biedrības tautas muzikantu, mākslinieku un dančmeistaru kopiena "Rīgas Danči" kokļu un citu instrumentu pavadībā. 

Dalība Ainavu tūrē – bezmaksas, iepriekš piesakoties: https://ej.uz/Randu_plavam, vietu skaits ir ierobežots. Informācija par pulcēšanos tiks nosūtīta pēc pieteikšanās. 

Ainavu tūre ir Latvijas Dabas fonda radīts koncepts - pārgājiens kopā ar dabas un kultūras ekspertiem, ko papildina ar ainavu saskanīgs koncerts un kopīgs mielasts. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI