DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs apmeklē Bauskas slimnīcu un iepazīstas ar primārās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību

Veselības ministrs Hosams Abu Meri ceturtdien, 9. maijā, apmeklēja Bauskas slimnīcu un iepazinās ar pilsētas ģimenes ārsta praksi.  

Bauskā ir I līmeņa slimnīca. Ministrs apskatīja slimnīcu, tikās ar slimnīcas vadītāju Margaritu Epermani, ar slimnīcas speciālistiem, kā arī Bauskas novada domes priekšsēdētāju Aivaru Okmani. 

“Ir būtiski saprast, kādus pakalpojumus var piedāvāt un nodrošināt ikviena slimnīca reģionā. Gandarījums par Bauskas slimnīcas apņēmību būtiski uzlabot pakalpojumu klāstu un kvalitāti. Lai šo kvalitāti nākotnē nodrošinātu, nepieciešami jauni speciālisti, kuri būtu gatavi strādāt slimnīcās reģionos,” slimnīcas apmeklējuma laikā sacīja veselības ministrs. 

Hosams Abu Meri slimnīcas vadību un personālu informēja par 30. aprīlī valdībā pieņemto informatīvo ziņojumu par slimnīcu tīkla attīstību, kas šogad un turpmākajos divus gadus paredz veikt pasākumus, kas vērsti uz ārstniecības procesu kvalitātes pārraudzību un efektīvu slimnīcu tīkla pārvaldību. Ministrs skaidroja, ka papildu finansējums tiks novirzīts slimnīcu Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas nodaļām un observācijas gultu nodrošinājumam. Lai segtu izmaksas, kas saistītas ar datu integrācijas pilnveidošanu un nodošanu E-veselībai, paredzēts īpašs maksājums slimnīcām, jo datu pieejamība sekmē pacientu aprūpes kvalitāti un ātrumu, nodrošina visaptverošas informācijas pieejamību ārstniecības personām. Pārskatot slimnīcu spēju nodrošināt pakalpojumus atbilstoši noteiktam līmenim, notiks pāreja no zemāka līmeņa slimnīcām uz komplicētākiem pakalpojumiem augstāka līmeņa slimnīcās.  

Bauskas slimnīcā ir 29 gultas, stacionārs šobrīd nodrošina terapijas un aprūpes medicīniskos profilus, bet kā papildus profilu – hronisko pacientu aprūpi. Slimnīcā pamatdarbā strādā 19 ārsti, bet blakusdarbā vēl piesaistīti 50. Slimnīcā ir 18 māsas, kā arī vēl citas ārstniecības un ārstniecības atbalsta personas. Bauskas slimnīca plāno īstenot attīstības projektus par ES fondu finansējumu. Slimnīcas vadība informēja, ka prioritāri nepieciešami būtu ieguldījumi dienas stacionāra ar operāciju zālēm, endoskopijas nodaļas būvdarbiem un uzņemšanas nodaļas būvdarbiem. Atveseļošanas un noturības mehānisma ietvaros plānots iepirkt medicīnas iekārtas.  

Apmeklējot Inas Mortukānes ģimenes ārsta praksi Bauskas pilsētā, veselības ministrs iepazinās ar ģimenes  ārsta komandu, prakses aprīkojumu un sniegto pakalpojumu klāstu iedzīvotājiem. Tāpat kā citviet Latvijā, arī Bauskā un Bauskas novadā aktuāla ir jaunu ģimenes ārstu piesaiste un ģimenes ārstu paaudžu nomaiņa.  

Bauskā ir 12 ģimenes ārsti un 9 no viņiem ir otra prakses vieta Bauskas novadā. Hosams Abu Meri savukārt norādīja uz iecerēm primārajā veselības aprūpē attīstīt multiprofesionālu pieeju, kas ietver sadarbības un kopprakšu attīstības veicināšanu. Informatīvo ziņojumu par primāro veselības aprūpi valdībā plānots virzīt maijā. 

Veselības ministrs Hosams Abu Meri regulāri dodas reģionālajās vizītēs, lai iepazītos ar veselības aprūpes pakalpojumu nodrošinājumu un tiktos ar veselības aprūpes nozares profesionāļiem, informētu par prioritātēm un pārrunātu aktualitātes veselības jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI