DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Tukumā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7. maija plkst. 6.30 līdz 8. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz kūlas ugunsgrēka dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi. 

Šorīt plkst. 05.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Lielo ielu Tukumā, kur angāra tipa ražošanas ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkā, kuras vienā galā atradās divstāvu administratīvās telpas, savukārt otrajā daļā ražošanas telpas, jau deg ar atklātu liesmu pilnā platībā. Plkst. 08.38 ugunsdzēsēji glābēji ierobežoja liesmu izplatīšanos – ēkas pirmais stāvs dega 785 m 2, otrais stāvs 200 m2 un pie ēkas novietotās paletes 15 m2 platībā. Kopējā degšanas platība ir 1000 m2 platībā. Ēkas iekšienē dega autoiekrāvējs un ražošanas sagataves materiāls. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja angāru, kas atradās piecu metru attālumā. Dzēšanas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Šobrīd ugunsgrēka dzēšanas un konstrukciju jaukšanas darbi notikuma vietā turpinās.  

Plkst. 16.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Ogresgala pagastu, kur bija avarējusi kravas automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā no kravas automašīnas upē noplūde tehniskie šķidrumi, un, lai noplūdi ierobežotu, ugunsdzēsēji glābēji uzstādīja absorbējošās bonas. Notikuma vietā strādāja arī Valsts vides dienests. 

Plkst. 16.05 saņemts izsaukums uz Preiļu novada Preiļu pagastu, kur bija avarējusi vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Ceļu satiksmes negadījuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa un darbs notikumā noslēdzās. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega saimniecības ēkas palīgtelpa, šķūnis un kūts siena, sodrēji ēkas dūmvadā, tualete, divas vieglās automašīnas, vārti un grīda, paklājs, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, koks, veļasmašīnas elektroinstalācija, elektrības pagarinātājs un četros gadījumos atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI