DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija piešķir finansējumu militāri patriotisko organizāciju projektu īstenošanai 

Otrdien, 7. maijā, Ministru kabinets apstiprināja Aizsardzības ministrijas iniciatīvu piešķirt 63 789 eiro no Aizsardzības ministrijas budžeta piecu militāri patriotisku organizāciju projektu īstenošanai, lai veicinātu militārās vēstures liecību saglabāšanu un jaunatnes patriotisko audzināšanu. 

Izvērtējot biedrību iesniegto projektu atbilstību mērķim, finansējums 19 695 eiro apmērā tiks piešķirts Latvijas Nacionālo partizānu apvienībai, 17 500 eiro apmērā Latvijas Nacionālo karavīru biedrībai, 10 794 eiro apmērā Latviešu strēlnieku apvienībai, 8 300 eiro apmērā Latviešu virsnieku apvienībai, savukārt 7 500 eiro apmērā – Latviešu karavīru piemiņas biedrībai “Lestene”. 

Militāri patriotiskās organizācijas veiks militārās vēstures liecību saglabāšanu, kā arī informēs sabiedrību par latviešu karavīru vēsturisko lomu neatkarības cīņās, latviešu karavīru un partizānu darbību Otrā pasaules kara laikā un nacionālo partizānu pretošanos kustību okupācijas laikā.  

Atsevišķos pasākumos paredzama jauniešu iesaiste, piedaloties jaunsargiem un skolēniem, kas ir arī viens no veidiem, kā saglabāt militārās vēstures liecības – nododot šo informāciju nākamajām paaudzēm. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI