DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM kokaudzētavas piedalīsies Latvijas stādu parādē

Publicitātes foto

4. un 5. maijā Siguldas Svētku laukumā jau divdesmito reizi notiks lielākais un krāšņākais pavasara dārzkopības pasākums – Latvijas Stādu parāde, kurā piedalīsies arī AS “Latvijas valsts meži”(LVM) kokaudzētavas. Strenču un Kalsnavas kokaudzētavas interesentiem piedāvās kvalitatīvus meža stādus, kā arī pazīstamus un retāk redzētus dekoratīvos stādus. Savukārt Kalsnavas arborētums aicinās piedalīties dažādās aktivitātēs, kā piemēram, spēlēt koku stāstu spēles.

“Latvijas Stādu parāde nu jau kļuvusi par ikgadēju tradīciju. Vērienīgajā pasākumā, kas atklāj dārzkopības sezonu, vienkopus pulcējas un satiekas Latvijas ievērojamākie un pazīstamākie stādu audzētāji – gan profesionāļi, gan dažādu īpašo augu kolekcionāri, piedāvājot apskatīt un iegādāties tikai Latvijā audzētus stādus. Pasākuma laikā LVM kokaudzētavu stendos stāstīsim arī par stādu veidiem meža atjaunošanai un sekmīgai ieaudzēšanai, lai augtu kvalitatīvs un veselīgs mežs,” stāsta “LVM Sēklas un stādi” ražošanas izpilddirektore Laima Zvejniece.

stadu parade

Latvijas Stādu parādē piedalīsies ap 300 dalībnieku, kuru vidū būs stādu audzētāji no visiem valsts reģioniem, veidojot plašāko nacionālo stādu gadatirgu. Tāpat pasākumā piedalīsies arī  Latvijas amatnieki un vietējie pārtikas ražotāji, dārza preču un tehnikas ražotāju pārstāvji. Plānots, ka 5. maijā Latvijas Stādu parādi apmeklēs Latvijas Republikas Zemkopības ministrs Armands Krauze, atklājot arī labdarībai veltīto reto augu izsoli.

20. Latvijas Stādu parādē būs izveidota arī krāšņa purva taka, kas izveidota sadarbībā arī Latvijas Nacionālo kūdras biedrību, tajā būs izzinoši stāsti par kūdras veidošanos, izmantošanu un pēcizmantošanu, kā arī spēles un atrakcijas mazajiem un lielajiem Stādu parādes apmeklētājiem, sadarbībā ar Rīgas Zooloģisko dārzu.

Latvijas Stādu parādi rīko nodibinājums “Stādu un kūdras inovāciju fonds” sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību.

Ieeja pasākumā un automašīnu stāvvietas ir bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI