DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jūras spēki piedalās starptautiskajās militārajās mācībās “Open Spirit 2024”

FOTO: Sākas mācības “Open Spirit 2024” (Igaunijas Jūras spēki)

No 15. līdz 26. aprīlim Jūras spēki piedalās starptautiskajās militārajās mācībās “Open Spirit 2024”, kas norisinās Igaunijas teritoriālajā jūrā un ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā.

Mācību “Open Spirit 2024” mērķis ir attīrīt Baltijas jūras kuģošanas ceļus un zvejas rajonus no iepriekšējiem pasaules kariem palikušajiem sprādzienbīstamajiem objektiem, kā arī pilnveidot mācību dalībnieku zināšanas un iemaņas sprādzienbīstamu priekšmetu meklēšanā.

Latvijas Jūras spēki mācībās piedalās ar štāba un apgādes kuģi A-53 “Virsaitis”, uz kura izvietots Baltijas valstu jūras eskadras (BALTRON) štābs un Mīnu kuģu eskadras ūdenslīdējiem.

Mācībās kopumā piedalās 14 kuģi, 11 ūdenslīdēju komandas un zemūdens dronu apkalpes, kā arī vairāk nekā 700 karavīru no 16 valstīm. Šogad Somija un Zviedrija piedalās mācībās kā Alianses dalībvalstis.

“Open Spirit” ir ikgadējas starptautiskās militārās mācības, kas rotācijas kārtībā notiek kādā no Baltijas valstīm. Pērn mācības “Open Spirit” organizēja Latvijas Jūras spēki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI