DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pie Ventspils sāk reģionālā ceļa pārbūvi Dundagas virzienā  

Ventspils novada Tārgales pagastā sāk reģionālā autoceļa Ventspils–Dundaga (P77) pārbūvi no krustojuma ar reģionālo autoceļu Ventspils–Kolka (P124) līdz krustojumam ar meža ceļiem Riestu dambis un Otrais riestu dambis (7,38.-13,53. km).  

Patlaban maksimālā braukšanas ātruma ierobežojums autoceļa P77 būvdarbu posmā ir 70 km/h. Pieaugot būvdarbu apjomam, tiks ieviesti papildus satiksmes ierobežojumi, būvdarbu zonās paredzot satiksmi organizēt arī ar luksoforu palīdzību un samazinot atļauto braukšanas ātrumu līdz 50 km/h. 

Autoceļa Ventspils–Dundaga (P77) posmā veiks pilnu ceļa segas pārbūvi, izbūvējot jaunu salizturīgo un nesaistītu minerālmateriālu kārtu un divas kārtas asfaltbetona. Posmā sakārtos ūdens atvadi – raks grāvjus un izbūvēs jaunas caurtekas. Ceļa nodalījuma joslā izzāģēs kokus un krūmus, kuri traucē ceļa konstrukciju izbūvi vai ir bīstami satiksmei. Pārbūvēs arī visas četras autobusu pieturvietas, uzstādīs jaunas ceļa drošības barjeras. 

Būvdarbus veiks SIA SC Grupa par līgumcenu 3 262 926 eiro (ar PVN), būvuzraudzību īsteno  SIA Būvju profesionālā uzraudzība, projekta autos – SIA Vertex projekti. Darbus plānots pabeigt šāgada oktobrī.  

Minētais reģionālā autoceļa Ventspils–Dundaga (P77) posms ir iekļauts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros izstrādātajā ceļu remontdarbu programmā, un būvdarbi tiek finansēti no ES Atveseļošanas fonda līdzekļiem.  

Šis ir otrais apjomīgais pārbūves projekts pie Ventspils, kopš marta vidus darbi jau notiek arī reģionālā autoceļa Ventspils–Kolka (P124) sākumposmā līdz pagriezienam uz Liepeni un ir ieviesti četri reversās kustības posmi. Būvdarbu dēļ autovadītājiem līdz pat rudenim būs jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un ilgāku laiku ceļā, iebraucot Ventspilī gan no Dundagas, gan Kolkas puses.    

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI