DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Gada logopēde – RTU Liepāja lektore Zane Tumševica 

Publicitātes foto

Studentu zinātnes un radošuma nedēļas atklāšanā kolēģi sveica RTU Liepāja lektori, logopēdi Zani Tumševicu, kura ir saņēmusi Latvijas Logopēdu asociācijas Gada balvu "Gada logopēds", kas tiek piešķirta par ieguldījumu Latvijas logopēdijas attīstībā, kā arī Zane Tumševica ir līdzautore tikko izdotajai grāmatai “Bērns runāt mācās ģimenē”. 

Pateicoties par apsveikumiem, Gada logopēde Zane Tumševica teica: “Kad dari to, ko mīli, tas ir viegli!” Gada logopēds 2022. gadā bija RTU Liepāja asociētā profesore Baiba Trinīte, bet 2017. gadā – docente Gundega Tomele. 

Šonedēļ rit studentu zinātnes un radošuma dienas, kurās studenti aizstāv savus studiju darbus un zinātniskajos lasījumos prezentē bakalaura un maģistra darbu tēmas. Savus pētījumus prezentēja studiju programmas “Logopēdija” desmit 4. kursa studentes, savukārt klausītāju rindās pārējo kursu studentes, lai gūtu pieredzi procesā, kas sagaida ikkatru studentu. 

Par studentu interesi pētāmajos tematos liecināja gan pasniedzēju labās atsauksmes, gan diskusijās studentu uzdotie jautājumi. Studiju programma “Logopēdija” ir viena no populārākajām studiju programmām RTU Liepāja. 

Atklājot studentu konferenci RTU Liepāja direktore Dace Medne iezīmēja svarīgāko: “Šodien Jūs gūstat pieredzi gan kā profesionāļi, gan kā pētnieki, un tas ir mūsu uzdevums – rosināt studentus pētīt.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI