DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvija turpinās atbalstīt Moldovas eirointegrāciju

26. martā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Moldovas parlamenta prezidentu Igoru Grosu (Igor Grosu), lai pārrunātu abu valstu divpusējo sadarbību, Moldovas integrāciju Eiropas Savienībā (ES), reģionālo drošību, kā arī Krievijas agresiju pret Ukrainu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzsvēra Latvijas atbalstu Moldovas integrācijai ES. “Latvija atbalsta un turpinās atbalstīt Moldovas pēc iespējas ātrāku integrāciju Eiropas Savienībā, sniedzot gan politisku, gan praktisku atbalstu,” norādīja E. Rinkēvičs.

Valsts prezidents apliecināja Latvijas interesi un gatavību turpināt sadarboties ar Moldovu attīstības sadarbības projektos. Vienlaikus E. Rinkēvičs pauda gandarījumu par pieaugošo ekonomisko sadarbību, īpaši informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā, kā arī par tiešajiem lidojumiem uz Kišiņevu, kurus no Rīgas maijā uzsāks airBaltic.

Sarunā Valsts prezidents uzteica Moldovas stingro nostāju iepretim Krievijai un atbalstu Ukrainai, tai skaitā uzņemot ukraiņu bēgļus. E. Rinkēvičs arī novērtēja Moldovas noturību pret Krievijas hibrīddraudiem, atzīmējot Latvijas sniegto atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI