DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izsludina sociālās iekļaušanas veicināšanas projektu līdzfinansēšanas konkursu 

Publicitātes foto

Lai veicinātu sabiedriski nozīmīgu aktivitāšu īstenošanu sociālās rehabilitācijas jomā, iesaistot dažādas mērķa grupas, Liepājas valstspilsētas pašvaldība no 2024. gada 22. marta līdz 12. aprīlim izsludina sociālās iekļaušanas veicināšanas projektu līdzfinansēšanas konkursu. 

Konkursa mērķis ir sekmēt Liepājas biedrību un nodibinājumu sniegto sociālās rehabilitācijas pakalpojumu pieejamību sociālās atstumtības riskam pakļautiem liepājniekiem, tādējādi uzlabojot iedzīvotāju labbūtību, prasmes un iespējas dzīvot neatkarīgi, saņemt izglītību, iekļauties darba tirgū un sabiedrībā kopumā.  

Līdzfinansējuma konkursā paredzēts atbalstīt sabiedriski nozīmīgu programmu un pasākumu īstenošanu Liepājas pilsētā, tostarp sociālās iekļaušanas programmas un pakalpojumu sniegšanu personām ar invaliditāti, cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem, trūcīgām personām, pirms pensijas vecuma cilvēkiem un senioriem, bezdarbniekiem un bez noteiktas dzīves vietas palikušām personām, personām ar dažāda rakstura atkarību problēmām un citām sociālās atstumtības riskam pakļautajām iedzīvotāju grupām. 

Pilsoniskās sabiedrības organizāciju projektu līdzfinansēšanai 2024. gadā paredzēti 130 000 eiro. 

Projektu pieteikumi jāiesniedz elektroniski līdz 12. aprīlim pašvaldības e-pakalpojumu portālā: epakalpojumi.liepaja.lv/lv/projects/preview/323/. Informācija par projektu iesniegšanas kārtību un līdzfinansējuma piešķiršanas nosacījumiem pieejama pašvaldības mājaslapā: hwww.liepaja.lv/nvo-projekti/socialas-ieklausanas-veicinasana/  

Projektu pieteikumus var iesniegt Liepājas biedrības un nodibinājumi, kas ir reģistrēti Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu sniedzēja reģistrā. 

2023. gadā Liepājas pašvaldība līdzfinansējumu 110 000 eiro apmērā piešķīra trīs nevalstiskajām organizācijām savu projektu īstenošanai. Atbalstu saņēma nodibinājums “Fonds AGAPE”, biedrības “Liepājas Neredzīgo biedrība” un “Liepājas Diakonijas centrs”, nodrošinot sociālās iekļaušanas pakalpojumus vairāk nekā 740 dalībniekiem.  

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI