DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
3
3

Kompleksi pasākumi Zemgales reģiona iedzīvotāju pilsoniskās aktivitātes veicināšanai

  • Iespēja romu NVO un jaundibinātām NVO apgūt projektu sagatavošanu un piedalīties sadarbības darbnīcā

Divos semināros – Jelgavā 08.03. un Rīgā 20.03. plānots stiprināt primāri romu kopienu zināšanas par NVO sektoru – biedrību vadības jautājumiem, līdzekļu piesaisti, piedalīties projektu izstrādes darbnīcā un kopienas stiprināšanas pasākumā kopā ar supervizori Ingu Remerti.

Darba kārtības.

Programma Rīga

Programma Jelgava

Pieteikšanās 08.03. pasākumam Jelgavā (Sabiedriskais centrs): https://forms.gle/5BAFtLuJF5dMfPMr7

Pieteikšanās 20.03. pasākumam Rīgā (ES Māja): https://forms.gle/EtxqPEWHfvu2xx4g7

  • Vairākās Zemgales pašvaldībās aktuāli pašvaldību projektu konkursi un līdzdalības budžets

Jelgavā, Bauskā, Aizkrauklē un citās Zemgales (un Sēlijas) pašvaldībās ir pieejami vai drīzumā tiks sludināti (Jelgava) NVO atbalsta konkursi. Aicinām skatīt savas pašvaldības mājas lapās.

SVARĪGI: aicinām biedrības Zemgalē iesniegt arī idejas līdzdalības budžeta ideju īstenošanai (piemēram, Bauskā šogad atvēlēti 165 000 EUR, bet Jelgavā 40 000 EUR).

  • Senioru medijpratības semināri – pieejami VISĀ Latvijā

Latvijā šobrīd plosās krāpnieki un bieži cieš arī seniori (krāpnieki, kas uzdodas par banku pārstāvjiem, investīciju brokeriem, uzraugošo iestāšu darbiniekiem; krāpnieki, kas mēģina nodibināt emocionālo saiti un vēlāk izspiest līdzekļus utt.). Informācijas pārbagātība arī rada riskus – bieži sastopamies ar dažādām ziņām, kuru patiesuma pārbaudei nepieciešamas zināšanas. Tāpēc Zemgales NVO Centrs ar Kultūras ministrijas atbalstu sadarbībā ar Kurzemes NVO Centru, Valmieras novada fondu un Dienvidlatgales NVO centru visos Latvijas reģionos rīko medijpratības seminārus senioriem.

Semināru plāns

Aiciniet sev zināmos seniorus piedalīties! Tikai zināšanas var pasargāt mūs no krāpniekiem! Lūgums pārpublicēt informāciju.

Semināru plāns Zemgales / Sēlijas reģionam:

  • 06.03. 11:00. (otrā daļa)  Jelgavas senioru biedrība, Dobeles iela 62a, Jelgava, t. 29225919
  • 19.03. 11:00 Auces kultūras nams (sadarbībā ar Auces kultūrizglītības biedrību "Ausma"), t. 29159059
  • 21.03. 10:00 Dienas centrā "Kopā būt", Brīvības iela 258A, Jēkabpils, t. 26548737 (iespējamas izmaiņas!)
  • 03.04. 10:00 Bikstu pensionāru biedrība, Dobeles novads, Bikstu pagasta ēkā, “Liepziedi”, t. 29448557
  • 10.04. 11:00 Aizkraukles senioru biedrība (Sociālā dienesta telpas, Daugavas iela 1a, Aizkraukle), t. 29802850
  • 17.04. 11:00 Amatu māja "Rūķīši", Leimaņi, Leimaņu pagasts, Jēkabpils novads, t. 25945299

Senioru medijpratības mācības finansiāli atbalsta Kultūras ministrija līdzdarbības līguma ietvaros ,,Līdzdarbības līgums ar Kultūras ministriju par valsts pārvaldes uzdevuma – senioru medijpratības veicināšana – veikšanu”, līgums Nr.2.5-8-31. Projektu koordinē un tā ieviešanu nodrošina Zemgales NVO Centrs (www.zemgalei.lv).

  • Fonds “Tavs atbalsts” aicina jauniešus uz koučinga sesijām

Tiek aicināti 18 līdz 30 gadus veci jaunieši pieteikties BEZMAKSAS INDIVIDUĀLĀM KOUČINGA SESIJĀM. Katrs dalībnieks klātienē vai attālināti (vienojoties par ērtāko tikšanās laiku un veidu ar kouču) saņems 4-6 bezmaksas koučinga sesijas.

Sertificēti kouči palīdzēs iegūt atbildes uz aktuāliem jautājumiem, sasniegt izvirzītos mērķus, veidot jaunus ieradumus, veiksmīgāk plānot laiku utt.

Pieteikšanās līdz 11. martam, aizpildot anketu: https://forms.gle/rpCc7FqE8Xq2oZvC8

Pagājušajā gadā projektā piedalījās 71 jaunietis, dalījās lieliskās atsauksmēs pēc projekta beigām, tādēļ nolemts projektu turpināt, lai sniegtu atbalstu vēl vairāk jauniešiem.

Vairāk šeit: https://www.facebook.com/fondstavsatbalsts/posts/pfbid0EeSAZzPAoQYoc4xtSMqr9SNNc7B62yiS3zaBXeCJkKsPcutTdoCi3esdjDDfL2f1l

  •  Ieplāno 10.maiju – seminārs par NVO Fonda mikro projektiem 

    (2024.gadā – līdz 11 000 EUR vienam projektam)

Atzīmējam datumu – 10.maijā Sabiedrības integrācijas fonds Zemgalē plāno semināru par NVO Fonda mikro projektiem. Īpaši vietēja līmeņa NVO aicinātas piedalīties un uzzināt par nosacījumiem 2025.gada projektiem. Informācija sekos.

Šī gada projektus var iepazīt šeit https://zemgalei.lv/lv/zinas/nvo-fonda-2024gada-istenos-55-jaunus-pilsoniskas-sabiedribas-projektus/

  • Demokrātijas akadēmija šobrīd īsteno mācības e-kursa formā

E-kursu veido  36h mācību programma, lai ikvienam būtu iespēja sev ērtā laikā un vietā izzināt demokrātiju, demokrātijas mehānismus valstī un pašvaldībā, pilsoniskās līdzdalības formas, stiprināt pilsonisko kompetenci, apzināt demokrātijas sniegtās iespējas un riskus.

Pēc četru moduļu apguves un testu nokārtošanas, tiek izsniegts Apliecinājumu par programmas apguvi. www.demokratijasakademija.lv

  • Aicinām veidot apkaimes biedrības

Apkaimes biedrības gan pilsētās, gan pagastos, gan lauku teritorijās ir iespēja iedzīvotājiem apvienoties un pārstāvēt savas teritorijas un cilvēku intereses gan pašvaldībā, gan arī reģionālā un nacionālā līmenī. Vienlīdz aktuāli tas ir gan Zemgales / Sēlijas valstspilsētām, pilsētām un lauku teritorijām. Aicinu uz konsultācijām, lai uzzinātu vairāk!

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI