DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Atbildes vizītē Cēsīs viesosies Igaunijas izglītības ministre ar delegāciju 

Piektdien, 22. martā, pieredzes apmaiņas vizītē Latvijā viesosies Igaunijas izglītības ministre Kristīna Kallasa ar delegāciju, lai tiktos ar Latvijas izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu un vairāk uzzinātu par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto jauno pedagogu algu finansēšanas modeli “Programma skolā”, kā arī vienotas skolas ieviešanu. Delegācija apmeklēs Cēsu Kosmosa izziņas centru un Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāziju, kā arī iepazīsies ar Cēsu novada pašvaldības darbu. 

“Latviju un Igauniju vieno ne tikai kopīga valsts robeža, bet arī līdzīgi izaicinājumi vēstures gaitā – šobrīd arī izglītības sistēmā. Mēs ne tikai kopīgi meklējam atbildes esošajiem izaicinājumiem, bet arī sadarbojamies, lai viens no otra pārņemtu labākās pieredzes un prakses. Man ir gandarījums, ka varam nodot savu pieredzi igauņu kolēģiem, kā Latvijā tiek risināti izglītības ekosistēmas sakārtošanas un finansēšanas jautājumi, kā ieviešam vienotu skolu, atsakoties no bērnu segregācijas pēc dzimtās valodas pazīmes, un veidojam vidi, kurā ikvienam skolas absolventam būs patiešām vienlīdzīgas iespējas dzīvē un darba tirgū,” gaidāmo vizīti komentē izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. 

Vizītes ietvaros notiks Latvijas izglītības ministres A. Čakšas un K. Kallasas tikšanās, lai iepazītos ar Latvijas pieredzi jaunā skolu finansēšanas modeļa izstrādē un skolu ekosistēmas veidošanas kritēriju noteikšanā, kā arī vienotas skolas modeļa ieviešanā. Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas apmeklējuma laikā notiks abu valstu izglītības ministru saruna ar skolas direktoru Oskaru Kaulēnu par direktora lomu izglītības iestādē, atbalstu pedagogiem un metodisko darbu. 

Pēcpusdienā A. Čakša un K. Kallasa noliks ziedus pie Cēsu Brīvības pieminekļa, godinot Latvijas Neatkarības karā kritušos latviešu un igauņu karavīrus. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI