DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalīsies ES Ārlietu padomes attīstības sadarbības ministru sanāksmē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
28. novembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalīsies Briselē notiekošajā Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes attīstības sadarbības ministru sanāksmē, kurā diskutēs par izmaiņām ES attīstības sadarbības politikas pamatdokumentā “Eiropas Vienprātībā attīstības sadarbībai” (European Consensus on Develpment), kas tika pieņemts 2005. gadā.

Izmaiņas šajā dokumentā nepieciešamas, lai ieviestu 2015. gadā ANO pieņemto Dienaskārtību ilgtspējīgai attīstībai 2030 un efektīvi reaģētu uz mūsdienu globālajiem izaicinājumiem tādiem kā nabadzība un nevienlīdzība, valstu un sabiedrību nestabilitāte, klimata pārmaiņu ietekme, dabas resursu pieejamība, pieaugošā privātā sektora loma attīstības sadarbībā.

Tāpat paredzēta viedokļu apmaiņa par ES attiecībām ar Āfrikas, Karību un Klusā okeāna valstīm pēc 2020. gada, kad beidzas pašreizējais partnerattiecību nolīgums. Sanāksmē ministri arī diskutēs par migrācijas un enerģētikas jautājumiem attīstības sadarbības politikas kontekstā. 

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI