DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Diskusijā spriedīs, kā paaudžu maiņa transformē tūrisma nozari Latvijā

Vai tūrisma nozare Latvijā spēj piedāvāt to, ko atbilstoši paaudžu ceļošanas ieradumiem šobrīd meklē mūsdienu tūrists, par to eksperti diskutēs Biznesa augstskolas Turība zinātniskās konferences diskusijā “Kā paaudžu maiņa transformē tūrisma nozari?” 27.martā plkst. 11.30-12.30. Diskusija varēs vērot gan klātienē, gan tiešsaistē augstskolas Facebook lapā.

“Tūrisma nozares pārmaiņas nosaka ne tikai ģeopolitiskās turbulences vai tehnoloģiju attīstības izrāviens, bet arī paaudžu izmaiņas un ar to saistītie ceļošanas paradumi. Uz klientu orientēta pieeja ir kļuvusi par tūrisma nozares uzņēmumu ikdienu un pašsaprotamu rīcības stratēģiju, kuras centrā ir dažādu paaudžu, atšķirīgās vajadzībās un vēlmēs balstīts pieprasījums. Paaudžu izmaiņu ietekmi uz tūrisma tirgu ir pastiprinājuši novērojumi un pētījumi par Z un Alfa paaudzēm, radot jautājumus par to ceļošanas paradumiem šodien un turpmāk,” uzsver Biznesa augstskolas Turība Starptautiskās tūrisma fakultātes dekāns Ēriks Lingebērziņš.

Diskusijā piedalīsies tūrisma operatora Novatours Pārdošanas nodaļas vadītāja Liāna Pudule Indāne un Dr.psych, klīniskā psiholoģe, kognitīvi biheiviorālās terapijas terapeite Guna Geikina, mārketinga un jaunuzņēmumu eksperte, aizrautīga ceļotāja Aiga Kalbjonoka, kā arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes loceklis, Biznesa augstskolas Turība Starptautiskās tūrisma fakultātes dekāns, Dr.oec. Ēriks Lingebērziņš.

Diskusijā dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem gan no tūristu, gan uzņēmēju perspektīvas, tomēr tos vieno vadmotīvs – kā dažādas paaudzes raksturojošie ceļošanas paradumi ietekmēs tūrisma nozari un vai Latvijas tūrisma nozare ir gatava piedāvāt to, ko meklē mūsdienu tūrists.

Diskusija notiks Biznesa augstskolas Turība starptautiskās zinātniskās konferences “Nedrošības laikmets: no riskiem līdz izaugsmei” ietvaros. Pirms diskusija dažādu nozaru eksperti spriedīs arī par jaunajiem rīcības scenārijiem, tehnoloģiskajiem risinājumiem un domāšanas izmaiņām, ko pieprasa īstenot esošais pārmaiņu un nedrošības laikmets.

Apskatot drošības risku ietekmi uz dažādām sabiedrības grupām un nozarēm, konferencē Latvijas Bankas vecākais ekonomists Erlands Krongorns izklāstīs aktuālo situāciju par mājsaimniecību pirktspēju dažādos laikos, savukārt Latvijas investīciju bankas Prudentia dibinātājs Ģirts Rungainis uzstāsties ar tēmu “Atpakaļ normalitātē. Cik mēs esam trausli nestabilitātes laikmetā?”, bet Latvijas Universitātes sociālo zinātņu profesors Daunis Auers vērsīs uzmanību politisko risku pārvaldībai nenoteiktības laikmetā. Savukārt par uzņēmējdarbību sankciju ēnā uzstāsies uzņēmuma Lursoft IT pārstāve Līga Lūse Zambare, bet auditorkompānijas KPMG Baltics stratēģiskās plānošanas eksperts Kristaps Kovaļevskis spriedīs par uzņēmējdarbības iespējām nedrošības laikmetā.

Biznesa augstskolas Turība XXV starptautiski zinātniskā konference “Nedrošības laikmets: no riskiem līdz izaugsmei” notiks 2024. gada 27.martā plkst.9.30-16.00 Biznesa augstskolā Turība, kuru organizē Starptautiskā tūrisma fakultāte, darba valoda – angļu. Reģistrēties dalībai klātienē var līdz š.g. 22. martam, aizpildot pieteikumu šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI