DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Eiropas Tieslietu padomju asociācijas dalībvalstu pārstāvji diskutēs par tiesnešu karjeras pievilcību 

No 11. līdz 12. martam Tieslietu padome Augstākajā tiesā uzņems Eiropas Tieslietu padomju asociācijas (ENCJ) dalībvalstu pārstāvjus, lai diskutētu par tiesneša karjeras profesionālās pievilcības stiprināšanu. 

Šī būs otrā ENCJ dalībvalstu pārstāvju tikšanās projekta par tiesneša karjeras profesionālās pievilcības stiprināšanu ietvaros. Tikšanās laikā ENCJ dalībvalstu Tieslietu padomju pārstāvji dalīsies pieredzē par tiesneša darba apstākļiem un atalgojumu organizācijas dalībvalstīs. Tāpat jautājumā par tiesneša karjeras pievilcību plānots uzklausīt Ukrainas Tieslietu padomes pārstāvi, kā arī iepazīties ar Lietuvas Tieslietu padomes praksi saistībā ar darba organizatoriskajiem apstākļiem tiesu sistēmā. 

Minētā ENCJ projekta mērķis ir izstrādāt labās prakses vadlīnijas tiesneša karjeras profesionālās pievilcības stiprināšanai, jo Latvijā un vairumā citu ENCJ dalībvalstu pastāv zināmas grūtības tiesneša profesijai piesaistīt labākos juristus. Vadlīnijas plānots apstiprināt ENCJ Ģenerālajā asamblejā, kas norisināsies no 12. līdz 14. jūnijam Romā (Itālijā). Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs kopā ar Beļģijas Tieslietu padomes pārstāvi ir šī projekta koordinatori.  

ENCJ dalībvalstu apspriedē piedalīsies Tieslietu padomju pārstāvji no Latvijas, Austrijas, Bosnijas un Hercegovinas, Francijas, Īrijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Portugāles, Rumānijas, Spānijas, Ukrainas, Ungārijas, Vācijas un Zviedrijas. 

Papildu informācija: 

ENCJ ir organizācija, kas apvieno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu tiesu varu pārstāvošas un no likumdevēja un izpildvaras neatkarīgas institūcijas. ENCJ izveides mērķis ir sekmēt ES dalībvalstu Tieslietu padomju sadarbību, savstarpējo pieredzes apmaiņu un kopējās informācijas analīzi. Latvijas Tieslietu padome ENCJ dalībniece ir kopš 2011. gada. Plašāka informācija par ENCJ pieejama šeit.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI