DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Klimata un enerģētikas ministrs aizvadījis tikšanos ar Zimbabves parlamenta priekšsēdētāju

Šā gada 6. martā klimata un  enerģētikas ministrs Kaspars Melnis aizvadīja tikšanos ar Zimbabves parlamenta priekšsēdētāju Džeikobu Frānsisu Nzvidamilimo Mudenda un delegāciju. Tikšanās laikā abas puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar stratēģiju klimata pārmaiņu mazināšanai un  enerģētikas nozarei kopumā, kā arī diskutēja par klimata pārmaiņu ietekmi uz lauksaimniecības nozari Latvijā un atjaunīgās enerģijas projektu īstenošanu.

Ministrs Kaspars Melnis: “Klimata pārmaiņas ietekmē ikvienu – kā Latvijā un Eiropā, tā arī visā pasaulē. Katras valsts pārdomāta un mērķtiecīga darbība klimata pārmaiņu mazināšanā ir daļa no klimata mērķu sasniegšanas. Vienlaikus katrai valstij ir sava pieredze, idejas un arī pozitīvie piemēri, kā veidot arvien jaunus un efektīvus risinājumus. Mēs varam lepoties ar to, ka arī mūsu darbs var sniegt ieskatu un pozitīvo piemēru klimata un enerģētikas nozarēs, t.sk. arī runājot par atjaunīgās enerģijas ražošanas projektiem, gar arī par vides sakārtošanas un sakoptības aspektiem, kur būtiska loma ir atkritumu apsaimniekošanai.”

Tikšanās laikā puses aizvadīja sarunu par plašu tematu loku, diskutējot par abu valstu situāciju klimata un enerģētikas nozarēs, par parlamenta iesaistīšanos klimata jautājumu risināšanā, kā arī par stratēģiju klimata pārmaiņu mazināšanai un klimata pārmaiņu ietekmi uz Latvijas lauksaimniecības nozari. Tika taujāts par atjaunīgās enerģijas projektiem Latvijā – par to virzību, attīstību un nākotni, kā arī par izaicinājumiem, ar kuriem ir nācies saskarties atjaunīgās enerģijas ražojošo parku izveidē. Īpašu uzteikumu sacīja parlamenta priekšsēdētājs Dž. F. Nzvidamilimo Mudenda, norādot uz kārtīgo un sakopto vidi Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI