DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Kampaņā “Es lielos!” Latvijas Dabas fonds pievērsīs uzmanību dabisko pļavu produktiem

Lielīties nav labi? Nē, dažreiz ir gan! Ar labiem darbiem var un vajag lielīties, it īpaši, ja tas tiek darīts ar mērķi palīdzēt dabiskajām pļavām. Maijā Latvijas Dabas fonds sāk kampaņu “Es lielos!”, lai iesaistītu pēc iespējas plašāku sabiedrību dabisko pļavu atjaunošanā.

Kampaņā piedalās dabisko pļavu apsaimniekotāji, kas jau atklājuši pļavas sniegtās iespējas un ražo dažādus produktus vai piedāvā pakalpojumus ar dabisko pļavu izcelsmi, marķējot tos ar zīmi “Dabisko pļavu produkts”.  Tā būs lielīšanās ar augstas kvalitātes ražojumiem, kuros ieguldīts sirdsdarbs un kas apliecina dabai draudzīgu saimniekošanu – pļavas liellopu gaļa, desas, pelmeņi un citi gaļas pārstrādes produkti, aitas piena produkti, jēra gaļa, kazas siers, medus, pļavas tējas, pļavas augu pulveri, sīrupi, kā arī dažādi amatniecības izstrādājumi un pļavas tūrisms.

“Mūsu dabisko pļavu produktu ražotāji ir ļoti daudz sasnieguši ar savu darbu un entuziasmu. Viņiem pļava ir sirdī, viņi strādā ar mērķi saglabāt un palielināt bioloģisko daudzveidību savos īpašumos un ražo tur augstas kvalitātes produktus vai piedāvā pakalpojumus, pēc kuriem Latvijā ir pieprasījums. Šie ražojumi tiek marķēti ar īpašu zīmi “Dabisko pļavu produkts”.  Tos iegādājoties, patērētāji iegūst kvalitatīvus produktus ar uzticamu informāciju par to izcelsmi,” skaidro Latvijas Dabas fonda projektu vadītāja Inga Muižniece, “Vēlamies dalīties ar mūsu ražotāju sasniegumiem un iedrošināt arī citus pļavu apsaimniekotājus pievienoties mūsu pļavas draugu pulkam!”

Kampaņas mērķis – pievērst uzmanību kvalitatīviem vietējiem produktiem, kurus iegādājoties ikviens piedalās dabisko pļavu saglabāšanā. Pļavas produktus ražotāji piedāvās tirdziņos un vasaras pasākumos, tur notiks arī produktu degustācijas. Kopā ar Latvijas Dabas fondu dabisko pļavu produktu ražotāji piedalīsies Zāļu tirgū Doma laukumā. Tāpat gan esošajiem, gan topošajiem pļavas produktu ražotājiem Latvijas Dabas fonds piedāvās regulārus izglītojošus seminārus gan tiešsaistē, gan klātienē.

Pļavu apsaimniekotāji, kas ražo produktus vai piedāvā pakalpojumus ar izcelsmi no dabiskajām pļavām, aicināti pieteikties, rakstot plavasprodukts@ldf.lv vai aizpildot pieteikumu tiešsaistē www.dabiskoplavuprodukts.lv.

Kā klienti var iegādāties pļavu produktus, ja nesanāk apmeklēt tirdziņus? To var uzzināt mājaslapā www.dabiskoplavuprodukts.lv , kā arī sekojot sociālajos tīklos facebook.com/dabiskoplavuprodukts un instagram.com/dabiskoplavuprodukts.

Dabiskās pļavas ir viena no visvairāk apdraudētajām dzīvotnēm Latvijā, tās saglabājušās vien 0,9% Latvijas teritorijas. To saglabāšana un atjaunošana ir tiešā veidā atkarīga no cilvēka saimnieciskās darbības, tāpēc ar šo kampaņu Latvijas Dabas fonds aicina atbalstīt dabas daudzveidības saglabāšanu un pļavai draudzīgos produktu ražotājus.

Kampaņa notiek ES LIFE-IP LatViaNature projekta ietvaros ar mērķi atbalstīt uzņēmējdarbību ilgtspējīgai dabisko zālāju apsaimniekošanai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI