DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

“Zaļais barometrs” aicina uz Zaļā grila diskusiju ar Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem par vidi, dabu un klimatu

Šī gada 13. maijā Eiropas Mājā plkst. 14.00-16.00 notiks iniciatīvas “Zaļais barometrs” organizētā priekšvēlēšanu diskusija ar Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem par klimata, dabas un vides politikas jautājumiem. 

Diskusijā piedalīsies piecas politiskās partijas, kurām pēc pavasara mēnešu sabiedriskās domas aptaujām bija vislielākais vēlētāju atbalsts, balsojot par ievēlēšanu Eiropas Parlamentā. “Nacionālo apvienību” pārstāvēs Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, “Jauno Vienotību” - Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidare, “Progresīvos” - latviešu diasporas aktīviste Elīna Pinto, “Latvijas Attīstībai” - Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs un “Latvija Pirmajā vietā” - Saeimas deputāts Vilis Krištopāns. Uz diskusiju tika aicināta arī partija “Saskaņa”, kura aicinājumam neatsaucās.  

Diskusiju vadīs žurnālists Tālis Eipurs. Diskusiju varēs vērot tiešsaistē www.lsm.lv un vides organizāciju sociālo mediju kontos, kā arī iespējams to apmeklēt klātienē. Ar “Zaļā barometra” veikto partiju izvērtējumu var iepazīties šeit: https://zalais-barometrs.lv/lv/zinas/136 

Iniciatīva “Zaļais barometrs” apvieno Latvijas Dabas fondu, Latvijas Ornitoloģijas biedrību, Pasaules Dabas Fondu, biedrību “Zaļā brīvība” un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociāciju. “Zaļā barometra” ES vēlēšanu izvērtējums veikts ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.  

Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā notiks 2024. gada 8. jūnijā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI