DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Tukuma novadā bojā gājis cilvēks 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4. marta plkst. 6.30 līdz 5. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi. 

Šorīt plkst. 05.16 saņemts izsaukums uz Kapsēdes ielu Liepājā, kur ražošanas uzņēmumā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes sistēma. Notikuma vietā konstatēts, ka telpās ir neliels sadūmojums - tehnoloģisko procesu laikā notikusi tehniska kļūme, kā rezultātā uzkarsa gāzes deglis un sakusa plastmasas sprauslas 0,5 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki.  Plkst. 05.54 darbi notikuma vietā pabeigti. 

Plkst. 01.06 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novadu, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega atkritumu tvertne un sadzīves mantas 5 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki, kuri notikumā cieta. Dzēšanas darbu laikā, ugunsdzēsēji glābēji atrada vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi. Dzēšanas darbos piedalījās Lapmežciema un Engures brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst. 04.05 ugunsgrēks likvidēts.  

Plkst. 23.18 saņemts izsaukums uz Līvciema ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega piebūvēta nojume, ārdurvis un sadzīves mantas 20 m2 platībā. Ugunsgrēkā izglābti trīs cilvēki no kuriem vienu izglāba Valsts policijas amatpersonas. Plkst. 01.16 ugunsgrēks likvidēts. 

Vakar plkst. 10.18 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kārļa Mīlenbaha ielu Rīgā, kur bija notikusi vieglās automašīnas un trolejbusa sadursme. Cilvēki no transportlīdzekļiem bija izkļuvuši pirms VUGD ierašanās. Notikuma vietā tika atvienotas automašīnas akumulatora klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās uz četriem izsaukumiem, kuros dega kūla: Siguldas novada Krimuldas pagastā dega kūla 5 m2 platībā, Augusta Deglava ielā Rīgā kūla dega 1000 m2 platībā, Kuldīgas novada Rendas pagastā dega kūla 100 m2 platībā un Ventspils novada Ugāles pagastā dega sausā zāle 30 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība, kas nodara kaitējumu dabai un apdraud gan cilvēku veselību un dzīvību, gan nekustamo īpašumu! 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega pirts, sodrēji divu ēku dūmvados, konteineris, vieglā automašīna, ūdens notekas režģis, vadi, portatīvais barošanas avots un trīs gadījumos atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI