DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Aicina uz Vairas Vīķes-Freibergas lekciju “Latvijas ceļš uz NATO: diplomātija, drosme un ārējo apdraudējumu pārvarēšana”

Šogad aprit 20 gadi, kopš Latvija ir pilntiesīga NATO dalībvalsts. Atzīmējot šo gadskārtu, Ārlietu ministrija aicina uz Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) goda doktores, Latvijas Valsts prezidentes (19992007) Vairas Vīķes-Freibergas lekciju RSU aulā 2024. gada 5. martā pulksten 14.00.

Lekcijas mērķis ir studentiem, akadēmiskajam personālam, jaunajiem diplomātiem un arī plašākai auditorijai pastāstīt un atgādināt par pūlēm un ieguldīto darbu, lai Latvija kļūtu par pasaulē spēcīgākās militārās alianses dalībvalsti. Lekcija sniegs arī Vairas Vīķes-Freibergas skatījumu uz notikumiem mūsdienās, balstoties eksprezidentes pieredzes bagātajā dzīvesgājumā un zināšanās. Pēc lekcijas sekos diskusija, kurā jautājumus varēs uzdot ikviens gan klātienē, gan tiešsaistē.

2002. gada pavasarī NATO samitā Prāgā oficiāli tika paziņots par Latvijas uzņemšanu pasaulē spēcīgākajā militārajā aliansē. V. Vīķe-Freiberga, tolaik Latvijas Valsts prezidente, bija oficiālās delegācijas vadītāja. Viņas runa šajā samitā joprojām ir viens no spilgtākajiem mirkļiem. Taču pirms šī vēsturiskā notikuma notika daudzas vizītes NATO dalībvalstīs un tikšanās ar NATO dalībvalstu augstākajām amatpersonām un militārpersonām. Ceļš uz šo mērķi Latvijai prasīja ne mazumu pūļu un gribasspēka.

Lekcijas tiešraidi varēs vērot arī sabiedrisko mediju portāla LSM.lv sākumlapā un RSU un Ārlietu ministrijas Facebook kontos.

Aicinām interesentus un mediju pārstāvjus piedalīties klātienē vai skatīties lekciju tiešsaistē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI