DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Izsludināts konkurss šķeldas uzglabāšanas, pārkraušanas un transportēšanas pakalpojumiem

FOTO: LVM

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina ieinteresētos pakalpojuma sniedzējus pieteikties atklātā konkursā šķeldas uzglabāšanas, pārkraušanas un transportēšanas pakalpojumu sniegšanai Rīgas reģionā 2024.–2028. gadā, slēdzot vispārīgo vienošanos.

Konkursā tiek iepirkts viens komplekss pakalpojums, kas sevī ietver: šķeldas krautnēšanu, šķeldas uzglabāšanu pakalpojuma sniedzēja teritorijā, šķeldas iekraušanu šķeldvedējos un šķeldas transportēšanu noteiktā apjomā un termiņā līdz pasūtītāja noteiktai piegādes vietai. Piedāvājums jāiesniedz elektroniskajā iepirkumu sistēmā līdz 18. marta pulksten 11.00.

“Šķeldas uzglabāšanas laukumus meklējam iespējami tuvu pircējiem, lai samazinātu piegāžu attālumus. Šobrīd Pierīgā ir divi šķeldas uzglabāšanas un transportēšanas pakalpojumu sniedzēji, bet pieprasījums pēc šķeldas Rīgas apkārtnē pieaug, tāpēc meklējam vēl papildu pakalpojuma sniedzējus. LVM šķeldu uzglabā šim nolūkam paredzētos uzglabāšanas laukumos, lai nodrošinātu šķeldas pieejamību klientiem, kuriem piegādes ir sezonālas – ja klientam vasarā vajag mazāk šķeldas, bet ziemā ievērojami vairāk, tad LVM veic klienta nopirktās šķeldas uzkrāšanu uzglabāšanas laukumos vasaras periodā, lai gada aukstajos mēnešos no laukumiem kompensētu lielo ziemas pieprasījumu” skaidro LVM enerģētisko koksnes produktu vadītājs Ojārs Keziks.

 IESNIEGT PIEDĀVĀJUMU 

Lai piedalītos iepirkumā, pretendenta turējumā ir jābūt vismaz vienai šķeldas krautnēšanas un iekraušanas tehnikas vienībai, kura reģistrēta normatīvajos tiesību aktos noteiktā kārtībā un kura atbilst noteiktām minimālajām tehniskajām prasībām. Tehnikas vienībai jābūt aprīkotai ar augstas kraušanas kausu vai teleskopisko iekrāvēju, kas paredzēts vieglmateriālu kraušanai.

Enerģētisko šķeldu LVM ražo no koku biomasas – gan no ciršanas atliekām, piemēram, zariem, galotnēm, atgriezumiem, sīkkokiem, skujām, gan no apauguma un sīkkoksnes, kas paliek mežā pēc ceļmalu un grāvju apauguma novākšanas un jaunaudžu kopšanas. Enerģētiskajai koksnei pēc tās sagatavošanas no 3 līdz 9 mēnešiem dabiski jāizžūst, lai nebūtu svaigu (zaļu) skuju un lapu, kā arī sašķeldošanas brīdī tā sasniegtu optimālāko enerģētisko vērtību un būtu piemērota tūlītējai izmantošanai – siltuma ražošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI