DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Par Vienības nama vadītāju iecelta Diāna Soldāne

Publicitātes attēls

Otrdien, 20. februārī, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumu par Diānas Soldānes iecelšanu Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” vadītājas amatā.

Diānai Soldānei ir plaša pieredze projektu vadībā un dažāda mēroga kultūras pasākumu organizēšanā. Viņa absolvējusi Daugavpils Universitāti, kur ieguvusi bakalaura grādu angļu un zviedru filoloģijā un maģistra grādu sabiedrības un iestāžu vadībā. No 2004. līdz 2015. gadam D. Soldānes darba gaitas cieši saistītas ar Daugavpils Universitāti, kur viņa bija Socrates un Erasmus programmu koordinatore, Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja, vēlāk Studiju kvalitātes novērtēšanas centra metodiķe un vadītāja.

No 2012. gada D. Soldāne ir Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” deju ansambļa “Laismeņa” mākslinieciskā vadītāja. Laika posmā no 2015. gada līdz 2023. gadam Diāna Soldāne strādāja par kultūras pasākumu organizatori un vēlāk arī vadītāja vietnieci Daugavpils valsspilsētas pašvaldības iestādē “Kultūras pārvalde”. No 2021. līdz 2022. gadam D. Soldāne bija Daugavpils pieteikuma Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2027 konkursam izstrādes grupas vadītāja. Savukārt, kopš 2023. gada 1. septembra Diāna Soldāne ir Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” vadītāja pienākumu izpildītāja.

Izvērtējot līdzšinējo profesionālo pieredzi un veikumu Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” vadītāja pienākumu izpildītāja amatā, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes deputāti lēma par Diānas Soldānes iecelšanu iestādes vadītāja amatā.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Vienības nams” ir vadošā iestāde, kas īsteno valsts un pašvaldības kultūrpolitiku un koordinē kultūras norišu organizēšanu pilsētā. Iestādei noteikts metodiskā kultūras centra statuss. Vienības nama paspārnē darbojas Latviešu un latgaliešu kultūras centrs,  Poļu kultūras centrs, Krievu kultūras centrs, Baltkrievu kultūras centrs, Ukraiņu kultūras centrs, Forštates kultūras nams un Daugavpils Kultūras pils.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI