DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs dosies darba vizītē uz Indiju

No 2024. gada 19. līdz 23. februārim ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš apmeklēs Deli, Indiju darba vizītē, kur viņš kopā ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) ārlietu ministriem piedalīsies starptautiskajai politikai veltītā Raisinas Dialoga konferencē (Raisina Dialogue) un Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāvā (India and Europe Business Sustainability Conclave). Vizītes laikā ministrs tiksies ar Indijas, Dienvidāzijas reģiona un Āfrikas valstu ārlietu ministriem, tostarp, lai skaidrotu Latvijas viedokli par Krievijas agresijas karu Ukrainā kā klaju starptautisko tiesību pārkāpumu. 

“Starp Latviju un Indiju valda draudzīgas attiecības. Esam ieinteresēti stiprināt politisko dialogu un ekonomisko sadarbību ar vienu no ietekmīgākajām valstīm Indijas un Klusā okeāna reģionā,” uzsver K. Kariņš.

20. februārī ārlietu ministrs piedalīsies Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāva laikā notiekošajā diskusijā “Indija un Eiropa: partneri izaugsmē un ilgtspējā” (India and Europe: Partners in Growth and Sustainability).

21. februārī K. Kariņš apmeklēs Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāva īpašo plenārsēdi ministriem, kā arī Raisina Dialoga atklāšanu. K. Kariņam kopā ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu  ārlietu ministriem plānota tikšanās ar Indijas premjerministru  Narendru Modi (Narendra Modi). Tajā pašā dienā ārlietu ministrs piedalīsies Konrāda Adenauera fonda un Indijas domnīcas Observer Research Foundation (ORF) rīkotajā diskusijā par nākotnes drošības izaicinājumiem.

22. februārī ārlietu ministrs piedalīsies Raisina Dialoga konferences sesijās, kā arī Indijas ārlietu ministra Subrahmanjama Džaišankara (Subrahmanyam Jaishankar) rīkotajās darba pusdienās.

Džavaharlala Neru Universitātē (Jawaharlal Nehru University) K. Kariņš uzstāsies ar lekciju un tiksies ar universitātes Eiropas studiju centra mācībspēkiem un studentiem.

Darba vizītes noslēgumā 23. februārī  ārlietu ministrs piedalīsies Raisina Dialoga diskusiju panelī “Atgriežoties nākotnē: Vai jauna konfliktu ēra Eiropā?”(Back to the Future: A New Era of Conflict in  Europe?).

Darba vizītes laikā K. Kariņam plānotas vairākas intervijas ar Indijas medijiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI