DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere darba vizītē tiksies ar Itālijas tieslietu ministru

Otrdien, 20. februārī, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere darba vizītes ietvaros Romā tiksies ar Itālijas tieslietu ministru Karlo Nordio (Carlo Nordio), lai pārrunātu sadarbību starptautisko tiesību jautājumos, tostarp atbalstu Ukrainai taisnīguma atjaunošanā, Krievijas nežēlīgi nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanu ģimenēs un Krievijas saukšanu pie atbildības par veiktajiem kara noziegumiem pret Ukrainu. 

Vizītes ietvaros tieslietu ministre piedalīsies Latvijas vēstniecības Itālijā rīkotajā diskusijā “Viedokļu dažādība par ANO Drošības padomes rezolūciju par sievietēm, mieru un drošību”.

Savukārt trešdien, 21.februārī, Inese Lībiņa-Egnere apmeklēs Starptautiskā privāttiesību unifikācijas institūtu (UNIDROIT), kura vadības padomē 2023.gada nogalē tika ievēlēts Latvijas pārstāvis Lauris Rasnačs, tiesību zinātņu doktors, Latvijas Universitātes docents un zvērināts advokāts. 

UNIDROIT ir neatkarīga starpvaldību organizācija, kuras mērķis ir izpētīt vajadzības un metodes privāto un, jo īpaši, komerctiesību modernizēšanai, saskaņošanai un koordinēšanai starp valstīm un valstu grupām un formulēt vienotus tiesību instrumentus, principus un noteikumus šo mērķu sasniegšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI