DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Godina uzņēmumus, kuri snieguši palīdzību Ukrainas atbalsta centram

Publicitātes foto.

Rīgas rātsnamā 14. februārī tika godināti astoņi uzņēmumi, kuri jau ilgstoši palīdz nodrošināt patīkamāku Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem apmeklējumu.

Goda rakstus uzņēmējiem pasniedza Rīgas mērs Vilnis Ķirsis, vicemēre Linda Ozola un Ukrainas atbalsta centra vadītājs Pēteris Grūbe.

Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem jau gandrīz divus gadus sniedz palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri atrod patvērumu Rīgā. No 2024. gada janvāra tas atrodas Pāles ielā 9. Centrā iespējams reģistrēt savu dzīvesvietu Rīgā, pieteikties sociālajai palīdzībai un saņemt konsultācijas par pašvaldības piedāvātajiem sociālajiem pakalpojumiem, reģistrēt bērnus pašvaldības izglītības iestādēs, pieteikties uzturēšanās atļaujām, izgatavot personalizētos e-talonus, apmeklēt nodarbības un pasākumus.

Lai saņemtu visus nepieciešamos pakalpojumus, centrā var nākties pavadīt vairākas stundas. Lai gaidīšana būtu patīkamāka un ērtāka, vairāki uzņēmumi bez atlīdzības palīdz rūpēties par to, lai apmeklētājiem būtu pieejams bezmaksas internets, kafija, ūdens, gardumi, kā arī palīdz par centra aprīkojumu.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis, sveicot uzņēmējus, uzsvēra: “Rīga atbalstīs Ukrainu, cik ilgi vien vajadzēs. Es zinu, ka sniegt nepārtrauktu un ilgstošu atbalstu nav viegls uzdevums. Nogurumu no kara jutu, nesen viesojoties Ukrainā, un tas redzams arī šeit, Latvijā. Tāpēc īpaša pateicība jāizsaka tiem, kas bez īpaša pamudinājuma sniedz atbalstu Ukrainai un ukraiņiem, kad ieradušies Rīgā. Jāiztur būs vēl, un mēs nezinām, cik ilgi, bet mēs būsim kopā ar Ukrainu līdz uzvarai.”

Rīgas vicemēre Linda Ozola: “Rīgas atbalsta centrs Ukrainas civiliedzīvotājiem ir kļuvis par simbolu Rīgas nelokāmajai solidaritātei ar Ukrainas tautu un tiek ļoti novērtēts gan no Ukrainas puses, gan starptautiski. Tajā nozīmīgu artavu snieguši arī vairāki Latvijas uzņēmumi, kuri centru ilgstoši atbalstījuši gan ar dažāda veida produktiem, gan pakalpojumiem, lai tas vēl pilnvērtīgāk varētu palīdzēt Ukrainas civiliedzīvotājiem. Tas nav pašsaprotami un mēs patiesi novērtējam to.”

Uzņēmumi SIA “Coffee Address” un SIA “King Coffee Service” rūpējas par to, lai Rīgas atbalsta centra klientiem būtu pieejama svaiga un garda kafija. Uzņēmumi nodrošina gan kafijas automātus un to apkopi, gan kafijas pupiņas. Talkā nāk arī AS “Agrolats” grupas uzņēmumi. “Tērvetes AL” jeb Tērvetes alus darītava ik mēnesi piegādā centram ūdeni un atspirdzinošus bezalkoholiskos dzērienus, savukārt SIA “Tērvete Food” centra apmeklētājiem jau gandrīz divus gadus dāvina “Druvas” saldējumu. SIA “Maxima Latvija” katru mēnesi mazākajiem centra apmeklētājiem nodrošina sulas un batoniņus.

Par tīriem paklājiem, dezinfekcijas automātiem un dezinfekcijas līdzekļiem bez maksas gādā AS “Elis”. SIA “Baltic Travel Group” nācis talkā, lai palīdzētu iekārtot birojus un mācību telpas Pāles ielā 9, ziedojot mēbeles.

Lai Ukrainas civiliedzīvotājiem Rīgas atbalsta centrā būtu pieejams bezmaksas bezvadu internets, SIA “Latvijas Mobilais Telefons” izvietojis rūterus. Tāpat LMT jau divus gadus Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri pirmo reizi ierodas un reģistrējas Rīgā, piedāvā mobilo sakaru SIM kartes un 90 dienas nodrošina bezmaksas zvanus uz numuriem Eiropā un Ukrainā.

Pasākumā uzstājās ukraiņu dziedātāja no Mariupoles Anastasija Vasiļenko, kura šobrīd atradusi patvērumu Rīgā un ir arī iemācījusies latviešu valodu. Viņa izpildīja pašas sacerēto dziesmu “Rītausma”.

Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem darbojas kopš 2022. gada 7. martā. Tas vairākas reizes mainījis atrašanās vietu, bet šobrīd pakalpojumus sniedz Pāles ielā 9.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI