DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Veselības ministrs tiekas ar Turcijas vēstnieci Latvijā

Publicitātes foto.

Veselības ministrs Hosams Abu Meri trešdien, 14. februārī, iepazīšanās vizītē tikās ar Turcijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Šuli Eztunču (Şule Öztunç). Amatpersonas pārrunāja starpvalstu sadarbības iespējas veselības jomā, medicīnas tūrisma jautājumus un sadarbības projektus izglītībā. 

Tikšanās laikā Turcijas ārkārtējā un pilnvarota vēstniece Latvijā Šuli Eztunča pateicās Latvijai par sniegto atbalstu Turcijai pēc 2023.gada notikušās zemestrīces un uzsvēra abu valstu ciešākas sadarbības iespējas veselības jomā.

Tikšanās laikā tika pārrunāti veselības tūrisma jautājumi. Turcija ir viena no vadošajām pasaules valstīm veselības tūrisma jomā un uzskatāma par labās prakses piemēru. Turcijas valdība sniedz lielu atbalstu veselības tūrisma mārketingam un sponsorē dalību dažādās starptautiskās izstādēs. Turcijas valdība pastiprināti un dažādos veidos atbalsta iestādes, kas nodarbojas ar veselības tūrismu, piemēram, sedz aizdevumus, sniedz atbalstu īrei utt.

Latvija un Turcija 2014. gadā parakstīja Nodomu vēstuli par sadarbību veselības jomā, kas ir spēkā joprojām. Veselības ministrs Hosams Abu Meri sarunā akcentēja ciešākas sadarbības veicināšanas nolūkā iespēju noslēgt abu valstu sadarbības līgumu izglītības, zinātnes, pētniecības un militārās medicīnas jomā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī sadarbības veicināšana abu valstu augstskolu līmenī. Šobrīd Rīgas Stradiņa universitātei jau ir sadarbība ar vairākām Turcijas universitātēm Erasmus programmas ietvaros.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI