DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

Kultūras ministre Agnese Logina piedalīsies UNESCO pasaules konferencē par kultūras un mākslas izglītību

Laikposmā no šī gada 12. līdz 16. februārim kultūras ministre Agnese Logina pārstāvēs Latviju Apvienotajos Arābu Emirātos notiekošajā UNESCO pasaules konferencē par kultūras un mākslas izglītību.

Konferencē, kurā piedalīsies UNESCO dalībvalstu kultūras un izglītības ministriju augstākās amatpersonas, paredzēts apspriest jautājumus, kas saistīti ar ciešāku kultūras un izglītības politiku integrāciju. Tās noslēgumā tiks pieņemts UNESCO ietvardokuments par kultūras un mākslas izglītību. Tas ieskicē nākotnes vīziju un ieteikumus rīcībpolitikai, lai padarītu kultūrizglītību plašāk pieejamu un integrētu to visos izglītības līmeņos. Konferences ietvaros ministre piedalīsies paneļdiskusijā par digitālo tehnoloģiju un mākslīga intelekta ietekmi uz kultūrizglītību, kā arī kopā ar Rumānijas pārstāvi darbosies Centrālās un Austrumeiropas valstu grupu konferences prezidijā.

Vizītes laikā ministre piedalīsies arī Pasaules valdību samitā Dubaijā. Pasaules valdību samits ir augsta līmeņa valdību vadītāju, starptautisko organizāciju un biznesa pārstāvju forums, kura mērķis ir diskutēt par valdību nākotnes izaicinājumiem un to risinājumiem. Šogad samita fokusā būs mākslīgā intelekta jautājumi, un tajā citu pārstāvju starpā piedalīsies Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretāra vietniece Amina Mohameda, Pasaules Valūtas fonda izpilddirektore Kristalina Georgijeva, Pasaules Ekonomikas foruma vadītājs Klauss Švābs, Pasaules Veselības organizācijas direktors Tedros Gebreisis un daudzu valstu prezidenti, premjeri un ministri, tostarp Lietuvas premjerministre un Igaunijas izglītības ministre. Samita ietvaros ministre piedalīsies apaļā galda diskusijā par vietējās kultūras un tradicionālo zināšanu un prasmju pienesumu klimata mērķu sasniegšanai.

Vizītes laikā ministrei plānota arī divpusēja tikšanās ar Apvienoto Arābu Emirātu kultūras ministru Salemu bin Khalidu al Kasimi. Tikšanās laikā tiks apspriestas iespējas paplašināt Latvijas sadarbību ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem kultūras jomā.

Tāpat vizītes laikā ministrei plānotas arī tikšanās ar Apvienotajos Arābu Emirātos mītošās Latvijas diasporas pārstāvjiem, kā arī ar Latvijas speciālistiem, kas piedalās kultūras pieminekļu atjaunošanas projektos Apvienotajos Arābu Emirātos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI