DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Parakstīti pirmie pieci līgumi valsts meliorācijas sistēmas aizsargdambju atjaunošanai no Atveseļošanas fonda līdzekļiem   

Valsts SIA “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” (ZMNĪ), kas ir valsts meliorācijas sistēmu un valsts nozīmes meliorācijas sistēmu būvniecības, uzturēšanas un ekspluatācijas būvju nodrošinātāja, ir parakstījusi pirmos piecus līgumus par valsts meliorācijas sistēmas aizsargdambju atjaunošanu. Projektu īstenošanu administrē Lauku atbalsta dienests (LAD). Divi atjaunojamie aizsargdambji atrodas Mārupes novadā – Ratnieku-Biteslejas poldera aizsargdambis un Straupciema poldera aizsargdambis, divi atrodas Dienvidkurzemes novadā – Bernātu poldera aizsargdambis un Bārtas labā krasta aizsargdambis un ūdensnoteka. Viens projekts Jelgavas novadā – Auces poldera aizsargdambis. 

Noslēgtie līgumi paredz, ka visu piecu aizsargdambju un ūdensnotekas atjaunošana jāpabeidz līdz 2026. gada 30. jūnijam, un šim darbam kopsummā paredzēti gandrīz 9,05 miljoni eiro.  

ZMNĪ ir iesniedzis LAD projekta pieteikumu par Ogres-1 poldera aizsargdambja Ogres pilsētā atjaunošanu, pieteikums tiek izvērtēts.  

Paredzēts, ka pretplūdu pasākumus veiks kopumā 21 valsts meliorācijas sistēmu objektā – astoņās sūkņu stacijās, 12 aizsargdambjos un vienā kanālā. Visi iecerētie atjaunošanas un pārbūves darbi valsts nozīmes plūdu novēršanas objektos ir jāpabeidz līdz 2026. gada jūnija beigām, un kopējā atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda naudas un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta. Visus darbus veiks ZMNĪ.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI