DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Maltas uzņēmējiem uzsver Latvijas konkurences priekšrocības Baltijas jūras valstu reģionā 

Turpinot valsts vizīti Maltas Republikā, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 6. februārī tikās ar Maltas uzņēmējiem un investoriem, apmeklēja Maltas Universitāti un tikās ar Latvijas diasporas pārstāvjiem.  

Valsts prezidents vērsa uzmanību uz nepieciešamību intensificēt arī ekonomiskās attiecības starp abām valstīm. “Esmu īpaši gandarīts, ka manas valsts vizītes laikā latviešu valodas tehnoloģiju uzņēmums “Tilde” var dalīties ar digitālajiem rīkiem latviešu un maltiešu valodu saglabāšanai un attīstībai. Mums būtu arī jāveicina abu valstu iedzīvotāju tiešie kontakti, piemēram, izmantojot Erasmus+ izglītības apmaiņas programmas sniegtās iespējas,” pauda E. Rinkēvičs. 

Tiekoties ar Maltas uzņēmējiem un potenciālajiem investoriem, Valsts prezidents akcentēja Latvijas priekšrocības. Tā ir attīstīta infrastruktūra, kvalificēts darbaspēks un konkurētspējīga uzņēmējdarbības vide.  “Latvijā ir savienota ostas infrastruktūra ar gaisa un jūras satiksmi. Arī ātrgaitas internets sniedz Latvijā strādājošajiem uzņēmumiem labas konkurences priekšrocības Baltijas jūras valstu reģionā. Tāpat kā Maltā, arī Latvijā iedzīvotājiem ir labi attīstītas svešvalodu prasmes, kas var palīdzēt eksporta tirgu apgūšanā. Daudzi uzņēmumi veiksmīgi sadarbojas ar Latvijas augstskolām, lai uzlabotu specializēto prasmju pieejamību. Latvija piedāvā nodokļu un muitas nodokļu atvieglojumus speciālajās ekonomiskajās zonās,” sacīja E. Rinkēvičs. 

Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka Latvijā specializējas pārtikas pārstrādes, kokrūpniecības, farmācijas, elektroniskās inženierijas, informāciju un komunikāciju tehnoloģiju, digitalizācijas un atjaunojamās enerģijas jomās. 

Valsts prezidents lekcijā Maltas Universitātē klātesošajiem uzsvēra uz noteikumiem balstītas starptautiskās kārtības nozīmi un ar studentiem diskutēja par mazo valstu, reģionālo un starptautisko organizāciju lomu konfliktu novēršanā un risināšanā.       

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI