DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Šķirnes dzīvnieku audzētāju biedrībām iesniegumi atbalstam jāiesniedz līdz 15. martam

Valdība otrdien, 30. janvārī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus valsts atbalsta piešķiršanas kārtībā vaislas lauksaimniecības dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā un ciltsreģistrā un vietējo apdraudēto šķirņu saglabāšanai, akceptējot lauksaimniekiem 2024. gadam paredzēto papildu valsts budžeta finansējumu ciltsdarba veikšanai. 

Šim mērķim piešķirtais papildu finansējums ir 20 418 370 eiro.  

Ar grozījumiem arī noteikts, ka šogad šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju biedrībām iesniegumi atbalsta saņemšanai Lauku atbalsta dienestā būs jāiesniedz līdz 15. martam, bet vietējo apdraudēto šķirņu dzīvnieku īpašniekiem – līdz 15. aprīlim. Turklāt atbalstu par vietējo apdraudēto šķirņu dzīvnieku var saņemt, ja par attiecīgo dzīvnieku 2024. gadā līdz iesnieguma izsniegšanas brīdim izsniegts atzinumu par attiecīgā dzīvnieka atbilstību lauksaimniecības dzīvnieku vietējās apdraudētās šķirnes saglabāšanas kritērijiem.  

Noteikumi ir papildināti ar nosacījumu, ka atbalstu nepiešķir pretendentam vai gala labuma guvējam, kurš lauksaimniecības un pārstrādāto lauksaimniecības produktu, kā arī lauksaimniecības produkcijas ražošanai nepieciešamo izejvielu piegādi no Krievijas vai Baltkrievijas ir veicis pēc 2024. gada 1. janvāra. 

Noteikumi Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 4. aprīļa noteikumos Nr. 166 “Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība vaislas lauksaimniecības dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā un ciltsreģistrā un vietējo apdraudēto šķirņu saglabāšanai”stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI