DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicinājums pieteikties Pasaules robotikas olimpiādei 

Vidzemes Augstskola kā Pasaules Robotikas olimpiādes (World Robot Olympiad) asociācijas biedre aicina pieteikt komandas 2024.gada Pasaules robotikas olimpiādes Latvijas fināla sacensībām. Pieteikšanās Pasaules Robotikas olimpiādes Latvijas nacionālajam finālam atvērta līdz 14. aprīlim, bet pašas sacensības norisināsies 27. aprīlī Valmierā. 

Tīmekļvietnē www.wro.lv pieejami 2024.gada sezonas noteikumi, spēles laukumi un spēles laukuma objektu un elementu būvēšanas instrukcijas, kas nepieciešamas, lai savlaicīgi varētu ķerties klāt robotu programmēšanai konkrēto uzdevumu veikšanai. 

Oskars Java, Vidzemes Augstskolas pētnieks, Pasaules Robotikas olimpiādes organizators Latvijā: 

“Pasaules Robotikas olimpiādes organizatora lomu uzņēmos 2019. gadā pēc olimpiādes fināla apmeklēšanas Ungārijā, kur redzēju, kā dalība starptautiskās sacensībās skolēniem ļauj mācīties no labākajiem, paplašina redzes loku, kā arī sniedz jaunas draudzības aiz valsts un pat kontinentu robežām. Lai arī robotu būvēšanā tiek izmantoti LEGO klucīši un sensori, tā nav tikai spēlēšanās ar konstruktoru, bet māca tās STEM prasmes, kas ir vitāli svarīgas, lai pēc skolas absolvēšanas veiksmīgi sāktu studijas ar IT un inženierzinātnēm saistītās studiju programmās, galu galā – kļūtu par nozares profesionāļiem, kas rada produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, tādējādi stiprinot Latvijas ekonomiku.” 

Vidzemes Augstskola un biedrība “FIRST LEGO League Latvia” kā organizācijas, kas oficiāli pārstāv un organizē vienas no lielākajām starptautiskajā robotikas sacensības bērniem, Pasaules robotikas olimpiādi jeb WRO un FLL (FIRST LEGO League), ir apvienojušas spēkus labajā robotikas laboratorijā “LabLab”.”LabLab” ietvaros, bez WRO, FLL un Latvijas Robotikas čempionāta Valmieras posma organizēšanas, tiek veidotas skolotāju un skolēnu komandu apmācības, lai informētu par šo abu robotikas sacensību aktualitātēm, to savstarpējo savienojamību un iekļaušanu mācību gada laika rāmī un skolu ieguvumiem iesaistoties šajās programmās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI