DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kopš gada sākuma Daugavpilī veiksmīgi kursē tepat izbūvētie tramvaji 

Publicitātes foto

Šī gadu mija iezīmējās ar unikālu notikumu Latvijas mašīnbūves vēsturē: Daugavpils ielās sāka kursēt četri jaunie tramvaju vagoni, kas, sadarbībā ar Čehijas partneriem, izbūvēti vienā no pilsētas senākajiem uzņēmumiem – “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcā”. Kopš šī gada sākuma Daugavpilī tapušie tramvaji, kas atbilst mūsdienu prasībām, pilnvērtīgi iekļāvušies pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā. 

Tramvaju vagoni izbūvēti Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta Videi draudzīga un integrēta mobilitāte Daugavpils pilsētā” ietvaros: pērnā gada septembrī, saskaņā ar iepirkuma rezultātiem, starp SIA “Daugavpils satiksme” un AS “Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca” tika noslēgts līgums par četru jaunu tramvaju vagonu piegādi. Tā kopējā vērtība – 7,4 miljoni euro bez PVN. 

Jaunie tramvaja vagoni aprīkoti ar gaisa kondicionēšanas un videonovērošanas sistēmām, pieejamas arī USB uzlādes. Salonā uzstādīti ekrāni, kas ļauj ātri un ērti noteikt tramvaja atrašanās vietu un to, kad būs vajadzīgā pietura. Zemās grīdas vagoni ir ērti lietošanā cilvēkiem ar kustību traucējumiem un māmiņām ar bērnu ratiņiem.  

Kopumā Daugavpilī pēdējo dažu gadu laikā īstenoti vairāki sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstības projekti gandrīz  56 miljonu eiro vērtībā: to rezultātā būtiski atjaunots sabiedriskā transporta autoparks, kā arī gandrīz 8 km garumā pārbūvētas esošās un izbūvētas jaunas tramvaju līnijas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI