DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saņemti 9 pieteikumi Valsts vides dienesta ģenerāldirektora amatam

Noslēgusies pieteikšanās atklātajam konkursam uz Valsts vides dienesta ģenerāldirektora amatu. Dalību konkursā pietikuši 9 pretendenti.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 18. decembrī, norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un skaidros savu redzējumu par Valsts vides dienesta darbības pilnveidošanas un attīstības iespējām.

Savukārt atlases trešajā kārtā tiks pārbaudītas tādas pretendentu vadības kompetences kā stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, komandas vadīšana, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

Noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Edvīns Balševics, tās sastāvā ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja vadītāja Dace Šēle, Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos, Valsts pārvaldes politikas departamenta vadītāja Ieva Lībķena, Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs un Klimata un enerģētikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks klimata politikas jautājumos Dagnis Dubrovskis. Tāpat pretendentu novērtēšanas procesā piesaistīti novērotāji: biedrības "Zero Waste Latvija" valdes locekle Laura Treimane un biedrības "Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts" valdes locekle Dace Helmane.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI