DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija piešķir līdzekļus cilvēktiesību pārkāpumu Baltkrievijā dokumentēšanai

Solidarizējoties ar politieslodzītajiem un viņu ģimenes locekļiem Baltkrievijā, Ārlietu ministrija ir nolēmusi sniegt finansiālu atbalstu (35 000 EUR) Eiropas demokrātijas fondam ar mērķi to novirzīt Baltkrievijas starptautiskās atbildības platformai, kuras ietvaros tiek vākti un uzglabāti pierādījumi par cilvēktiesību pārkāpumiem Baltkrievijā, ka arī sniegts atbalsts politiskās represijās cietušajiem. 

Baltkrievijā joprojām turpinās režīma represijas pret pilsonisko sabiedrību, cietumos atrodas ap 1500 politieslodzīto.

Lai apkopotu Lukašenko režīma sistemātiskos cilvēktiesību pārkāpumus, 2021. gada janvārī tika izveidota starptautiska nevalstisko organizāciju platforma cilvēktiesību pārkāpumu Baltkrievijā dokumentēšanai un saglabāšanai atbilstoši ANO standartiem. Šajā Platformā vadošā ir Dānijā bāzētā starptautiskā nevalstiskā organizācija Dignity, kura cieši sadarbojas ar baltkrievu pilsoniskās sabiedrības organizāciju Viasna. Konsorcijā ir iesaistītas Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija Redress un Starptautiskā spīdzināšanas izmeklēšanas Baltkrievijā komiteja.

Baltkrievijas starptautiskās atbildības platformu atbalstījušas virkne valstu  kā  ASV, Austrija, Beļģija, Kanāda, Čehija, Dānija, Igaunija, Somija, Vācija, Islande, Latvija, Lietuva, Lihtenšteina, Lielbritānija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Rumānija, Slovākija, Šveice, kā arī Eiropas Savienība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI