DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā ievēlēta senatore Ināra Garda

18. un 20. decembrī norisinājās Latvijas tiesnešu neklātienes konference, kurā par Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekli ievēlēta Augstākās tiesas Civillietu departamenta senatore Ināra Garda.

Senatores Ināras Gardas darba stāžs tiesneša amatā ir jau vairāk nekā 36 gadi. Augstākās tiesas Civillietu departamenta senatores amatā strādā no 2008. gada. Ināra Garda pirmos astoņus gadus pēc Tieslietu padomes izveidošanas bija padomes locekle un Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietniece, bijusi arī Disciplinārtiesas priekšsēdētāja.  

Jau ziņots, ka Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā bija jāievēl jauns loceklis no Augstākās tiesas Civillietu departamenta senatoru vidus, jo līdzšinējais kolēģijas loceklis – Augstākās tiesas Civillietu departamenta senators Aivars Keišs ar Saeimas lēmumu atbrīvots no tiesneša amata pēc paša vēlēšanās ar 2023. gada 31. decembri.

Kopumā Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas kandidāta vēlēšanās piedalījās 391 Latvijas tiesneši.

Papildu informācija

Tiesnešu konference ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, ko ne retāk kā reizi gadā sasauc Tieslietu padome. Konferencē piedalās rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesneši.

Tieslietu padomes apstiprinātais Tiesnešu konferences nolikums nosaka, ka Tiesnešu konference var notikt arī neklātienē, izmantojot informācijas tehnoloģijas.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kura veic tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI