DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Sāk informatīvo kampaņu “Vai zini, kā ceļot mainīgos drošības apstākļos pasaulē?”

2023. gada 18. decembrī līdz ar ziemas ceļojumu sezonu Ārlietu ministrija sāk informatīvo kampaņu digitālajā vidē “Vai zini, kā ceļot mainīgos drošības apstākļos pasaulē?” Kampaņas mērķis ir sniegt ieteikumus Latvijas iedzīvotājiem ceļošanai šoziem. 

Ārlietu ministrija ar informatīvās kampaņas palīdzību aicinās pasargāt sevi no nepatīkamām situācijām un ceļot atbildīgi, izzinot situāciju galamērķa valstī. Līdz 28. decembrim digitālajā vidē tiks izplatīti astoņi tematiski vizuālie materiāli un animācijas video par ieteikumiem atbildīgai ceļošanai mainīgā drošības situācijā pasaulē.  

Kampaņas materiāli tiks demonstrēti vides objektos Rīgā, lidostā “Rīga”, Rīgas starptautiskajā autoostā un AS “Pasažieru vilciens” vilcienos, kā arī būs atrodami partneru sociālajos tīklos.

Ārlietu ministrija aicina pirms brauciena atbildīgi sagatavoties ceļojumam – reģistrēties Konsulārajā reģistrā, iegādāties atbilstošu ceļojuma apdrošināšanu, izvēlēties sertificētu tūrisma operatoru, lejupielādēt lietotni “Ceļo droši”. Ceļojuma laikā īpaša uzmanība jāpievērš drošības riskiem galamērķa valstī. Tādējādi, mainoties drošības situācijai, ceļotāji samazinās risku nonākt nepatīkamās situācijās ārvalstīs. Tāpat ir svarīgi zināt, kur vērsties pēc palīdzības ārkārtējā situācijā. 

Kampaņa veidota sadarbībā ar Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociāciju, Latvijas apdrošinātāju asociāciju un lidostu “Rīga”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI