DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs: Latvijas un Somijas sadarbībai arvien lielāka nozīme reģiona drošības stiprināšanā

FOTO: Katrīna Laura Tkačenko, Ārlietu ministrija

2023. gada 14. decembrī, uzturoties vizītē Somijā, ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Somijas ārlietu ministri Elinu Valtonenu (Elina Valtonen). Pārrunājot Latvijas un Somijas divpusējās sadarbības jautājumus, ministri pozitīvi novērtēja abu valstu aktīvos ekonomiskos sakarus, kā arī īpaši atzīmēja Latvijas un Somijas sadarbību aizsardzības un militārās industrijas jomā.

Ārlietu ministri uzsvēra, ka Latvija un Somija šobrīd sastopas ar līdzīgiem drošības izaicinājumiem. “Pret mūsu valstīm tiek pielietoti hibrīdkara elementi. To pārvarēšanai turpināsim informācijas un pieredzes apmaiņu un rīcības koordināciju,” norādīja K.Kariņš. Ministrs aicināja padziļināt Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību drošības jomā, tostarp NATO, lai efektīvāk aizstāvētu kopīgās intereses. Sarunas noslēgumā K. Kariņš uzaicināja Somijas ārlietu ministri apmeklēt Latviju.

Apspriežot aktuālos jautājumus Eiropā un pasaulē, abi ministri bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt atbalstīt Ukrainu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. Gan Latvijas, gan Somijas ministri atbalstīja ES iestāšanās sarunu sākšanu ar Ukrainu.

Vizītes laikā ārlietu ministrs apmeklēja uzņēmumu “Patria”, ar kura pārstāvjiem pārrunāja tālākas sadarbības iespējas. K. Kariņš uzsvēra: “Pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā svarīgi paaugstināt NATO un ES militārās spējas. Latvijas un Somijas kopīgais bruņumašīnu ražošanas projekts ir lielisks sadarbības piemērs drošības stiprināšanā.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI