DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Apbalvos labākos Rīgas sportistus, trenerus un komandas

Otrdien, 19. decembrī, Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” plkst. 19.00 notiks „Rīgas sporta laureāts 2023” svinīgais pasākums. Tā laikā sveiks galvaspilsētas labākos sportistus, trenerus, komandas un paziņos gada notikumu sportā. 

“Ņemot vērā, ka aizejošais gads Latvijas un it īpaši Rīgas sporta dzīvē ir bijis daudziem izciliem sasniegumiem bagāts, šogad sporta laureāta pasākuma koncepcijas pamatā ir jēdziens “virsotnes”, apzinoties, ka virsotnes spēj sasniegt tikai stiprākie, neatlaidīgākie un drosmīgākie. Gan Rīgas sportisti, gan arī pati pilsēta gada laikā ne reizi vien sasnieguši “savas virsotnes” – izcīnot augstus sasniegumus starptautiska līmeņa sacensībās, kā arī sadarbībā ar sporta organizācijām nodrošinot pilsētā jaudīgu sporta pasākumu norisi,” stāsta Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” laureātus godinās 10 nominācijās: “Rīgas labākais sportists”, “Rīgas labākā sportiste”, “Rīgas labākais sportists ar īpašām vajadzībām”, “Rīgas labākā sporta spēļu komanda”, “Rīgas labākā komanda individuālajos sporta veidos”, “Uzlecošā zvaigzne sportā”, “Rīgas labākais treneris”, “Gada notikums sportā”, “Par mūža ieguldījumu sportā”.

Apbalvojuma „Rīgas sporta laureāts 2023” nominācijām ir izvirzīti augstas godalgas  izcīnījuši Rīgas sportisti un viņu treneri, sporta spēļu komandas, kā arī skatītāju un dalībnieku plaši apmeklēti sporta notikumi.

Balva nominācijā „Par mūža ieguldījumu sportā” tiks piešķirta Latvijas šaha meistarei, ilggadīgai Rīgas Šaha skolas trenerei Vijai Rožlapai.

Visi laureāti saņems stikla mākslinieces Ilzes Dūdiņas veidotas stikla balvas un Rīgas pašvaldības Atzinības un Goda rakstus.

Balvu pasniegšanas ceremoniju vadīs sporta žurnālists Dāvids Ernštreits un aktieris Aldis Siliņš.

Apbalvojumu „Rīgas sporta laureāts 2023” pasniegs jau vienpadsmito reizi. Līdz šim to ir ieguvuši galvaspilsētas labākie sportisti, treneri un komandas par teicamiem rezultātiem un augstiem sasniegumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI